Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

«Θα κάνετε και κάμψεις μπροστά στον αρχηγό»

Εξακολουθούν να προκαλούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και μετά το «εγέρθειτο» ζητούν από τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης να κάνουν και… κάμψεις ως ένδειξη σεβασμού (!) στον επικεφαλής του κόμματος, Νίκο Μιχαλολιάκο.

Μετά τη σκληρή ανακοίνωση των Ενώσεων Τύπου για το εθνικιστικό πρόσταγμα – «παραλήρημα» των Χρυσαυγιτών προς τους δημοσιογράφους, την Κυριακή των εκλογών, ο εκπρόσωπος του φασιστικού κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα απαιτούμε και να εγείρονται και να πέφτουνε και για κάμψεις οι εκπρόσωποι του Τύπου, όπως κάνουνε στο στρατό…».

Το επίμαχο βιβλίο

Ο 32χρονος Ηλίας Κασιδιάρης, ωστόσο, πέρα από τις προκλητικές του δηλώσεις, ξέρει να διαφημίζει και τις συγγραφικές του ικανότητες. Στην προσωπική του σελίδα στο facebook έχει αναρτήσει το βιβλίο που έχει γράψει με τίτλο «Τομέας Χ». Στο βιβλίο περιγράφει έναν φόνο (!) και αναφέρεται στην τροχιά της σφαίρας ενός Ελληνα ελεύθερου σκοπευτή που σκοτώνει τον Τούρκο αντίπαλό του. Η σφαίρα -αναφέρεται σε ένα σημείο- «πέρασε διαδοχικά μέσα από την ημισέληνο από το ύφασμα του πηληκίου και από τα οστά του κρανίου. Διέλυσε τον εγκέφαλο του ενεδρεύοντος και πέταξε εκατοντάδες μικρά κατακόκκινα κομμάτια σε κάθε γωνιά της φωλιάς. Χωρίς να αλλάξει διεύθυνση εξήλθε από το τσακισμένο κρανίο και συνέχισε τη φρενήρη πορεία της στον αέρα για να σταματήσει τελικά μέσα στο σώμα του εχθρού που κείτονταν νεκρός…».

Ανησυχία στην Ευρώπη

Η άνοδος της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα και οι ακραίες θέσεις των μελών της προβληματίζουν ολόκληρη την Ευρώπη. Τραγική ειρωνεία είναι και το γεγονός ότι χθες στη χώρα γιορτάστηκε η επέτειος συμπλήρωσης εξήντα επτά χρόνων από τη λήξη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και το τέλος του ναζισμού, που κόστισε περισσότερες από 55 εκατομμύρια ζωές.

Σε ανακοίνωσή του, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας χαρακτηρίζει «πλήγμα για τη Δημοκρατία» την άνοδο του ναζισμού στη χώρα μας και τονίζει πως «έχουμε όλοι καθήκον να διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας και να διαφυλάξουμε τις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του ανθρωπισμού».

Τα υψηλά ποσοστά που συγκέντρωσε η Χρυσή Αυγή στις εκλογές της 6ης Μαΐου και γενικότερα η άνοδος της Ακροδεξιάς σε Ελλάδα και Γαλλία εξακολουθούν να απασχολούν τα ξένα Μέσα Ενημέρωσης.

Το CNN εκτιμά ότι οι ψηφοφόροι του Νίκου Μιχαλολιάκου «είναι συνήθως άνδρες, ηλικίας κάτω από 50 και χαμηλού μορφωτικού επιπέδου», καθώς επίσης ότι το 45% εκείνων που είπαν ότι στις εκλογές θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή ήταν παλιότερα ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ή της Νέας Δημοκρατίας. Το 1/5 είχε ψηφίσει παλιότερα και ΛΑ.Ο.Σ., σύμφωνα με τον Κώστα Γεμενή, καθηγητή του Πανεπιστημίου του Τβέντε στην Ολλανδία.

Από τον “Ελεύθερο Τύπο”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου