Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012

Στη Βουλή η πρωτότυπη «λίστα Λαγκάρντ»

Στη Βουλή διαβιβάζουν οι οικονομικοί εισαγγελείς την πρωτότυπη «λίστα Λαγκάρντ», η οποία εστάλη πριν από λίγες ημέρες από τη Γαλλία στις αρμόδιες ελληνικές αρχές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο υλικό αποστέλλεται μέσω της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στη Βουλή, ως συμπληρωματικό της δικογραφίας που ήδη έχουν στείλει η οικονομικοί εισαγγελείς για τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων.

Έως στιγμής, δεν υπάρχει πληροφόρηση για το αν από την αντιπαραβολή της ήδη υπάρχουσας λίστας με τη νέα προκύπτουν στοιχεία ποινικά αξιοποιήσιμα.

Οι εισαγγελείς ολοκλήρωσαν τη διαδικασία αντιπαραβολής και τις επομενες ημέρες πρόκειται να γίνει ανακεφαλαίωση όλου το υλικού της δικογραφίας, ώστε με την αξιοποίηση των δεδομένων να κριθεί αν πρέπει να γίνουν περαιτέρω ενέργειες σε ό,τι αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα, δηλαδή τους δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κ.κ. Διώτη και Καπελέρη, που έχουν ήδη καταθέσει με την ιδίοτητα του υπόπτου, εμπλεκομένου στην υπόθεση.

Όπως διευκρίνισαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, ο φορολογικός έλεγχος των προσώπων που περιλαμβάνονται στη λίστα, συνεχίζεται. Και ενώ ο έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη, στο πολιτικό σκηνικό επικρατεί ένταση.

«Τα ψέματα τελείωσαν, η ώρα της κρίσης πλησιάζει», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣυΡιζΑ, κ. Πάνος Σκουρλέτης, ενώ η ΔημΑρ ζητεί την απόδοση ευθυνών για όσους παρανόμησαν. Από την πλευρά του, το ΠαΣοΚ τηρεί στάση αναμονής, ελπίζοντας το θέμα να τελειώσει σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου