Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Πρόγνωση καιρού 3-7 ημερών.

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδας 3 έως 7 ημερών που εκδόθηκε τη Δευτέρα 24-12-2012 και ισχύει από την Τετάρτη 26-12-2012 έως και την Κυριακή 30-12-2012

Τετάρτη 26-12-2012
καιρός: στα δυτικά και βόρεια αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και το βράδυ στη δυτική Στερεά και τη Θράκη. Πιθανότητα για πρόσκαιρες καταιγίδες τη νύχτα στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος και βαθμιαία αραιές νεφώσεις.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα δυτικά. Στα υπόλοιπα θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Πέμπτη 27-12-2012
καιρός: στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες- παράκτιες περιοχές και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λιγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και από το μεσημέρι στα βόρεια. Πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες το βράδυ στα βορειοανατολικά.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 στρεφόμενοι βαθμιαία στα δυτικά σε δυτικούς βορειοδυτικούς τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε πτώση.

Παρασκευή 28-12-2012
καιρός: στα βορειοανατολικά, το ανατολικό και νότιο Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις βορειότερες περιοχές πιθανόν καταιγίδες, με βαθμιαία εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα λιγες νεφώσεις που αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και αργότερα σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά.

Άνεμοι: στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 στρεφόμενοι τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο σε βορειοανατολικούς μέχρι 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Σάββατο 29-12-2012 και Κυριακή 30-12-2012

καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας.

Άνεμοι: στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία 6 με 8 μποφόρ. Μικρή εξασθένηση των ανεμών την πέμπτη.

Θερμοκρασία: σε πτώση.


News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου