Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Παιδικός Σταθμός Λιτοχώρου - Χριστουγεννιάτικη γιορτή (24 φωτογραφίες)

"Εκείνο το ξεχωριστό βράδυ των Χριστουγέννων"
από τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού Λιτοχώρου.

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στον Παιδικό Σταθμό Λιτοχώρου η Χριστουγεννιάτικη γιορτή.

Τα παιδιά παρουσίασαν στη γιορτή τα θαυμαστά γεγονότα εκείνης της Μοναδικής Νύχτας που η θεία Αγάπη φόρεσε ανθρώπινη μορφή και επισκέφτηκε τη γη μας. Μέσα από τα μάτια των παιδιών που γνωρίζουν να βλέπουν απλά και καθαρά είδαν όλοι όσοι παρακολούθησαν τη γιορτή τις στρατιές των αγγέλων να ψέλνουν τον ωραιότερο ύμνο που ακούστηκε ποτέ στη γη και να προτρέπουν τους βοσκούς που εκείνο το βράδυ φύλαγαν αμέριμνοι το κοπάδι τους να ανακαλύψουν τον ουράνιο θησαυρό μέσα σε μια φτωχική σπηλιά. Άκουσαν τα παιδιά να μιλούν για Εκείνο το λαμπερό αστέρι που ακολούθησαν οι τρεις σοφοί από τα βάθη της Ανατολής που δεν κουράστηκαν να περπατούν μέχρι να ανακαλύψουν την αληθινή Σοφία που τόσο πολύ αναζητούσαν και να την βρουν όχι στα παλάτια του κόσμου, ούτε στα βιβλία που νύχτες και μέρες μελετούσαν, αλλά κρυμμένη μέσα σε άχυρα και σπάργανα, σε μια ασήμαντη φάτνη ζώων.
Μέσα εκεί βρήκαν κρυμμένη την αληθινή ΑΓΑΠΗ, τη ΧΑΡΑ, την ΟΜΟΡΦΙΑ, την ΕΙΡΗΝΗ, δώρα ανεκτίμητα που όλοι μικροί και μεγάλοι αναζητούμε στη ζωή μας. Στην εποχή μας, που περισσότερο από κάθε άλλη φορά φαίνεται να βασιλεύει η αδιαφορία, η φτώχεια η αδικία, το μίσος - τόνισε η διευθύντρια του Σταθμού Νίκα Μάνου Κατερίνα στον λόγο της - τα παιδιά θα μας δείξουν πόσο πολύτιμα είναι αυτά τα δώρα, αφού δεν παλιώνουν ποτέ, πόσο έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο μας και να διαλύσουν το σκοτάδι της κρίσης που απλώνει το πέπλο της παντού για να φανερωθεί το χαμόγελο και η ελπίδα.
Δώρο, είπαν τα παιδιά στη γιορτή, είναι να χαρίζεις ένα χάδι αληθινό, δώρο είναι να σκορπίζεις ένα γέλιο χαρωπό. Δώρο είναι αυτό το βρέφος που κατέβηκε στη γη να χαρίσει στις καρδιές μας την ελπίδα, τη ζωή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου