Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ, ΤΟ ΚΑΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ. Του κ. Αντώνη Ζαρκανέλα - 20/12/2012

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης ν. Πιερίας μας εξέπληξε ευχάριστα με πολλές από τις πρωτοβουλίες ενώ οι υπερβολές της, όπως η «κινητικότητα» και ενασχόλησή της με διάφορα άσχετα μεταξύ τους θέματα, μας έκαναν σκεπτικούς για τα κίνητρά της. Η εμπλοκή της ταυτόχρονα σε θέματα κοινωνικής προσφοράς, προστασίας περιβάλλοντος και η «στήριξη» και η παροχή «προστασίας» όλων των «αιτημάτων» κάθε ομάδας ή κατηγορίας πολιτών, υπαλλήλων που αντιδρούν, διαφωνούν, απεργούν για ό,ποιον λόγο, αλλά και ο ξύλινος κομματικός πολιτικός λόγος και ακτιβισμός που χαρακτηρίζει όλες σχεδόν τις ανακοινώσεις της έχει ενεργοποιήσει στον πολίτη το σύνδρομο του «..φοβού Δαναούς και δώρα φέροντες».

Όπως συμβαίνει με πολλά πράγματα στον τόπο μας, πρωτοβουλίες θεάρεστες και ανθρωπιστικές, όπως οι ανωτέρω, δημιουργούνται, πολλές φορές, και υποκινούνται κρυφά από τα κόμματα, σαν Πέμπτη Φάλαγγα μέσα στην κοινωνία, για τους δικούς τους σκοπούς. Αλλά και πολίτες στρατευμένοι σε κόμματα προσφέρονται ως άλλοθι για την επίτευξη κομματικών στόχων με το αζημίωτο πολλές φορές καθώς ευελπιστούν κάποια ανταμοιβή, θέση κλπ. Όμως, με τον τρόπο αυτό χάνεται η ουσία, «η ψυχή» του εθελοντισμού, της ανυστερόβουλης επιθυμίας για προσφορά, της βοήθειας στον δοκιμαζόμενο πλησίον.

Όταν η προσφορά στον πλησίον, στον τόπο, στην ένδεια γίνεται φανερά, ανυστερόβουλα, προς όφελος των άλλων, του «κοινού καλού» ή του «κοινού αγαθού» ανιδιοτελώς, χωρίς να περιμένεις ανταλλάγματα αυτό λέγεται ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ, με μεγάλα γράμματα. Η ίδια προσφορά όταν γίνεται για λογαριασμό και προς όφελος κάποιου άλλου, φυσικού ή νομικού προσώπου, κρυφά, χωρίς να ενημερώνονται ούτε αυτοί που προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους και τον χρόνο τους ούτε εκείνοι που ωφελούνται από αυτές, σίγουρα δεν είναι εθελοντισμός. Αν, βέβαια, πίσω από αυτό τον εθελοντισμό κρύβονται κομματικές επιδιώξεις και φιλοδοξίες ατόμων δεν είναι Εθελοντισμός αλλά κομματική στράτευση και εξαπάτηση.

Στο διαδίκτυο και ειδικότερα στο blog, politispierias@blogspot.com και συγκεκριμένα στους συνδέσμους:

http://politispierias.blogspot.gr/2012/11/blog-post_1323.html http://politispierias.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html στάλθηκε –από ποιον ή ποιους και γιατί τώρα; – και δημοσιεύθηκε απομαγνητοφωνημένη παρέμβαση του πρωτεργάτη και δημιουργού της Εθελοντικής Ομάδας Πιερίας κ. Τσολακίδη Ηλία σε συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιήθηκε μετά τις εκλογές του 2009 για να συζητηθούν τα αποτελέσματα εκείνων των εκλογών και η περαιτέρω πορεία του κόμματος. Στη συνάντηση αυτή, 27 Οκτωβρίου 2009, στο Στέκι του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπεύθυνος της «εθελοντικής ομάδας» αφού δήλωσε: «Θεωρώ τον εαυτό μου άλογο, άτι, βάζω τον εαυτό μου εκεί και περιμένω το κόμμα να με σαμαρώσει για να τραβήξω το κάρο», βεβαίωνε τους συμμετέχοντες - συντρόφους του ότι με τις εθελοντικές ομάδες και μέσα από την επαφή με τον πολίτη θα «..μπορέσουμε να κερδίσουμε την ψήφο αυτή την οποία επιζητούμε.». Είναι προφανές και αυτονόητο το δικαίωμα να ανήκει κανείς σε οποιοδήποτε από τα νομίμως υφιστάμενα κόμματα και οργανώσεις και να έχει τις οποιεσδήποτε απόψεις. Αλλά μέχρι εκεί.

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2012 η Εθελοντική Ομάδα απαντώντας σε πρόσκληση συμμετοχής της σε συνάντηση του κ. Τσίπρα με φορείς στη Θεσσαλονίκη, δεν αποδέχθηκε την πρόσκληση βγάζοντας, μάλιστα, και σχετική, ηρωϊκή και ασυμβίβαστη, ανακοίνωση με τρία ΔΕΝ.

«ΔΕΝ επιτρέπουμε την παρουσία κομματικών εκπροσώπων και πολιτευτών στις δράσεις μας»

«ΔΕΝ επιτρέπουμε τη συμμετοχή πολιτών στις συντονιστικές επιτροπές των ομάδων μας, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά σε κομματικούς μηχανισμούς»

«ΔΕΝ επιθυμούμε και τη συμμετοχή εκπροσώπων της ομάδας μας σε παντός είδους εκδηλώσεις κομματικού χαρακτήρα».

Τρία ΔΕΝ που περικλείουν απύθμενη υποκρισία, καθώς επιτρέπουν - για την ώρα - μόνον στον πρωτεργάτη, ιδρυτικό μέλος, (Αρχι)Συντονιστή των εθελοντικών ομάδων κ. Τσολακίδη να μην τα τηρεί ο ίδιος και ίσως να τα εφαρμόζει επιλεκτικά και μόνον για όσους, όπως εκείνος, πληρούν το κριτήριο να ανήκουν στο ίδιο με εκείνον κόμμα. Αξιοπρόσεκτο είναι το δεύτερο ΔΕΝ με το οποίο επιτρέπεται μεν σε πολίτες να συμμετέχουν ενεργά σε κομματικούς μηχανισμούς και να είναι μέλη μιας Εθελοντικής Ομάδας αλλά να μην μπορούν να συμμετέχουν στις Συντονιστικές Επιτροπές. Στα κέντρα αποφάσεων.. μόνον οι μεμυημένοι!! Κάτι φοβούνται ή κάτι θέλουν να κρύψουν;

Πώς πίστεψαν, αλήθεια, ότι θα μπορούσαν να κοροϊδεύουν τον απλό, ανυποψίαστο και ταλαιπωρημένο, από την κρίση πολίτη ενώ στην πραγματικότητα τον χρησιμοποιούν εν αγνοία του, τον βάζουν στο κάρο, για να «φέρουν» ψήφους στο κόμμα τους; Και αν μεν ανήκουν στο ίδιο κόμμα το κάνουν με χαρά και εν γνώσει τους. Οι άλλοι που δεν ανήκουν στο κόμμα αλλά πιστεύουν ανυπόκριτα στον Εθελοντισμό και την προσφορά μήπως θα πρέπει να υποψιαστούν και να αντιδράσουν; Καταρχήν να ρωτήσουν αν είναι αλήθεια αυτά που περιέχονται στην ανάρτηση του blog.

Πιστεύουν, αλήθεια, ότι μπορούν «αντί πινακίου φακής» και άλλων οσπρίων να κοροϊδέψουν τον Έλληνα; Ο οποίος Έλληνας, ας μην το ξεχνούν, μπορεί να ανεχθεί την φτώχεια και τις δυσκολίες, οι οποίες ίσως και να τον ενδυναμώνουν, όμως όταν καταλάβει ότι τον κοροϊδεύουν τότε ..ας φυλαχθούν, όσοι τον προσβάλλουν με τέτοιο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου