Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση Σαμαρά (video)

Με 179 ψήφους υπέρ η κυβέρνηση έλαβε την εμπιστοσύνη της Βουλής.


Ο Αντώνης Σαμαράς κλείνοντας την τριήμερη διαδικασία εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντάς τα «αβανταδόρους της δραχμής» ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα είναι ότι έχει θράσος στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων.
«Εμείς ξέρουμε πόσο καταστροφικό θα ήταν για τη χώρα η έξοδος από το ευρώ. Αβανταδόροι του λόμπι της δραχμής έχετε γίνει κ. Τσίπρα» είπε ο πρωθυπουργός.
Ως προς τις αποκρατικοποιήσεις και τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ περί «ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας» ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «είχαν τον θράσος να μας πουν ότι θα ματαιώσουν τις αποκρατικοποιήσεις και ότι θα μας βάλουν φυλακή.
«Ακούστε κ. Τσίπρα. Αφήστε τα παλιά και βαριά λόγια. Αφήστε τους άλλους αν είναι εμένα πρώτον θα βάλετε στη φυλακή. Έτοιμος είμαι και σας περιμένω κ.Τσίπρα. Αφήστε τις απειλές. Δεν σηκώνει ούτε η Βουλή ούτε οι υπάλληλοι του δημοσίου απειλές», τόνισε.
Επίσης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι εξυπηρετεί τα συντεχνιακά συμφέροντα που επιδιώκουν να μην αλλάξει τίποτα στη χώρα.

«Ως εκπρόσωποι των πάσης φύσεως Φωτόπουλων μιλάτε κ. Τσίπρα. Το πάρτι των ανεύθυνων συντεχνιών τελείωσε και αφού σας αρέσει ο Καβάφης θα σας απαντήσω και εγώ με Καβάφη. Πείτε στον κ. Φωτόπουλο που επάξια εκπροσωπείτε: και αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια που χάνεις», τόνισε.
Έντονη ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού στη φράση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι «θα μας βρείτε μπροστά σας εντός και εκτός Βουλής». «Τι θα πει αυτό;» αναρωτήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς και συνέχισε: «Αυτές οι απειλές δεν περνούν στο κοινοβούλιο».

«Είστε Μερκελιστές»
Έντονα επικριτικός ήταν και ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος είπε «εΕσείς δεν είσαστε ευρωπαϊστές είστε Μερκελιστές. Στηρίζετε την Μέρκελ που έλεγε ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι φέρουν ακέραια την ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο.

«Ποιος το έφτιαξε, ποιος το δημιούργησε ποιος διόγκωσε το δημόσιο και το έκανε πελατειακό κράτος» αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.
Υποστήριξε ακόμα πως το μνημόνιο είναι ένα «πολιτικό έγκλημα» το οποίος όπως είπε έχει λεηλατήσει την κοινωνία, τον δημόσιο πλούτο και θα οδηγήσει την χώρα στην χρεοκοπία.
« κρίση θα γίνει ευκαιρία για το κεφάλαιο, τους νέους μαυραγορίτες οι οποίοι προσπαθούν να αγοράσουν σε εξευτελιστικές τιμές την δημόσια περιουσία, αλλά δεν θα σας αφήσουμε. Είστε η τελευταία στάση του μνημονίου», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου