Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Σύλλογος Φροντιστών Ν. Πιερίας - ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη προκαταρκτική εξέταση, που διενεργεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα τα παράνομα ιδιαίτερα μαθήματα από διορισμένους καθηγητές του Δημοσίου. Σύμφωνα με αναφορά που υπέβαλε στο Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Καζταρίδη ο πρόεδρος του Συλλόγου μας, διορισμένοι εκπαιδευτικοί άγρευαν μαθητές με τον πιο αήθη τρόπο έξω από το Λύκειο Λεπτοκαρυάς.
Το περιστατικό βέβαια δεν είναι το μόνο, αφού στη συγκεκριμένη τακτική επιδίδεται όλο το σάπιο κύκλωμα των «ιδιαιτεράδων» σε όλα τα σχολεία το Νομού με την ανοχή και τη συγκάλυψη των αρμόδιων αρχών. Από τη συγκεκριμένη έρευνα δεν αναμένουμε κάτι εντυπωσιακό, αφού η εξέταση διενεργείται από συναδέλφους των παρανομούντων εκπαιδευτικών και σύμφωνα με τη λαϊκή ρήση «κόρακας κόρακα μάτι δε βγάζει».
Ωστόσο κινούμαστε συντεταγμένα σε επίπεδο ομοσπονδίας (Ο.Ε.Φ.Ε), ώστε να ενεργοποιηθεί ο νόμος περί διαφθοράς των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με την οποία η εκδίκαση παρόμοιων υποθέσεων θα ανατίθεται απευθείας στην Ελληνική δικαιοσύνη.
Επιπλέον διασαφηνίζουμε πως είναι συνυπεύθυνοι και οι γονείς, που μπαίνουν στη διαδικασία αυτής της παράνομης συναλλαγής. Τους καλούμε να καταγγείλουν το φαινόμενο - μάστιγα με τις πολυποίκιλες προεκτάσεις:
α) εκπαιδευτικές, αφού προκαλούνται συνθήκες εκπαιδευτικής ανισότητας, εύνοιας των «ημετέρων» διαρροής θεμάτων, «μαγειρέματος» βαθμολογιών,
β) οικονομικές: διακίνηση «μαύρου» χρήματος, φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή, αύξηση ανεργίας, αφαίμαξη της Ελληνικής οικογένειας.
γ) ηθικές: οι μαθητές εθίζονται στην παράνομη συναλλαγή και τη διαφθορά από νεαρή ηλικία.
Σε μια εποχή κρίσης των πάντων, προσπάθειας ανάκαμψης και δημιουργίας ενός νέου αξιακού συστήματος που βασίζεται στην ηθική, την αξιοσύνη και την υπευθυνότητα ευελπιστούμε πως κάποια στιγμή η ελληνική δικαιοσύνη θα επέμβει αυτεπαγγέλτως για να σπάσει ένα από τα πλέον μολυσματικά αποστήματα της κοινωνίας και να στείλει σπίτι τους αυτούς που δεν τιμούν το λειτούργημά τους.


Το Δ.Σ.
Του Συλλόγου Φροντιστών ν. Πιερίας

5 σχόλια:

  1. μια χαρά κονομά ρε ο κάθε κομπλεξικός!!!
    εγώ το ζω καθημερινά στην γειτονιά μου δάσκαλος ο μπαμπάς του παιδιού φέρνει παράνομα καθηγητή στο σπίτι για ιδιαίτερα και μάλιστα το έπαιζε και αριστερός ο κύριος....θα μας ταράξουν στην νομιμότητα έλεγε προεκλογικά και τους την είπα σε κάποια φάση και τον έναν και τον άλλο, αλλά στου κουφού την πόρτα........ τέτοιοι διδάσκουν στα παιδιά μας????
    η λεπτοκαρυά είναι το άντρο της ακολασίας στην παράνομη εκπαίδευση!!!!!
    και κανένας δεν λαλάει γιατί τα παιδιά τους περνούν βαθμούς με το τσουβάλι
    και οι περισσότεροι που συντηρούν το φαινόμενο αυτό είναι εκπαιδευτικοί και κάνουν αλλαξοκωλιά μεταξύ τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H φτώχια φέρνει γκρίνια.....Είναι πράγματι αστείο σε δεινούς καιρούς με την ανεργία επισήμως στο 23%,τη φορολογία σε δυσθεώρητα για πολλούς ύψη,την ανύπαρκτη δημόσια υγεία ,τα σχολεία της φωτοτυπίας ,τους άστεγους και τις αυτοκτονίες να ανάγουμε σε μείζον κοινωνικό-ηθικό ζήτημα την ύπαρξη καθηγητών που παρανομούν σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες.Είναι βέβαια ζήτημα -εφ΄όσον αποδειχτεί-άλλα νομίζω πως αφορά μια επαγγελματική κάστα λίγων ανθρώπων σε σχέση με το σύνολο του εργατικού δυναμικού της χώρας συνολικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναγνώστη προφανως είσαι καθηγητης που κανει ιδιαίτερα, μια που το "θεματακι" (εφόσον βεβαια αποδειχτεί όπως λες και εσυ), του να βγαζει μαύρα λεφτα ενας που έχει μόνιμη δουλειά, ενω υπάρχει 23% ανεργια, είναι απλά θέμα γκρίνιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τις υποθέσεις που ΄΄προφανώς΄΄κάνεις ,να τις κρατάς για τον εαυτό σου.Καλό και ευγενικό επίσης θα ήταν να επιχειρηματολογείς με λογικά επιχειρήματα και όχι με σοφίσματα τύπου ΄΄προφανώς είσαι καθηγητής που κάνει ιδιαίτερα΄΄διότι οι τεχνικές αυτές θυμίζουν χασοδίκη σε επαρχιακό δικαστήριο.Για τα μαύρα λεφτά συμφωνώ και επαυξάνω μόνο που τα μαύρα λεφτά δεν ίπτανται μόνο πάνω από τις κεφαλές των καθηγητών του δημοσίου-σύμφωνα με τα λεγόμενα των φροντιστών-. Υπήρχε παντα έντιμη σχέση με την εφορία και το ικα ή δίνονταν πάντα αποδείξεις υπηρεσίων από τους καθηγητές του ιδιωτικού τομέα στους φορολογούμενους γονείς(στο παρελθόν ή τώρα);Και για να γενικεύσω γιατί αυτό ήταν το νόημα της παρέμβασής μου:μαύρα χρήματα υπήρχαν και υπάρχουν δυστυχώς σε όλα τα στάδια της παραγωγικής δραστηριότητας ,από τον υδραυλικό έως τον ιδιοκτήτη μπαρ ή την οικιακή βοηθό .Ειναί θαρρώ όμως άκομψο προς μια κοινωνία που ασθμαίνει και χειμάζεται υπό του βάρος καταιγιστικών σοκ να ανάγονται σε ουσιώδη θέματα που αφορούν μικρή μερίδα επαγγελματιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. exete apolyto dikio, alla ola ta xronia ayto ginotan kai kaneis den elege tipota, kai kaneis prin kamia 15aria xronia den epairne hampari, oi kathigites metaksy tous ekanan idiaiteras sta paidia tous o enas ton allon dorean, vazontas se ayta megalous vathmous. fernontas pelatia o enas ton allon, kyrios mathites pou oi goneis itan dimosioi ypalliloi kai ikseran oti tha ta paroun xontra...ayto einai diaxroniko fainomeno, alla...epeidi sto xorio mas...leme me ti seira ksiountai ta gomaria...proxthes pou vgikan oi vathmoi....kapoioi mathites tou 19...eksipnoi kai kala, me goneis filodoksous, evgalan stis panellinies 15aria, isaksioi vathmoi peripou me metrious mathites...pou den ekanan idiaitera stous kathigites tou sxoleiou pou edinan bonous vathmon....olo ayto to skiniko ti dixnei...oti ola einai moufa...kai oi kathigites ta pernoun xontra...kai oi mathites me tous goneis stin teliki einai stin apekso...kai klain me mavro dakry, en kairo krisis.....kai en kataklidi oi paketades xe.....ne...gia ta tzoulia, idi exoun vrei alla thymata..., yparhoun kai IEK

    ΑπάντησηΔιαγραφή