Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

Η απάντηση του Ηλία Χατζηχριστοδούλου στον Πέτρο Κιάφα και τις επισημάνσεις του

Ιδιαίτερα ενοχλημένος αν κρίνουμε από το ύφος της απάντησης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας απαντά στις επισημάνσεις του αντιδήμαρχου Δίου - Ολύμπου, Πέτρο Κιάφα.

Η επιστολή του αντιδημάρχου εδώ.


Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: "Προφανώς δεν υπέπεσε στην αντίληψή σας ότι στις 14 Ιανουαρίου βρεθήκαμε με το Δήμαρχο Δίου – Ολύμπου κ. Παπαθανασίου στο Λιτόχωρο, όπου είχαμε μία άψογη συνεργασία, καταθέσαμε τις προτάσεις μας και ακούσαμε τις δικές του εξαιρετικές ιδέες."
Αξιότιμε κύριε Αντιδήμαρχε,

Διαβάσαμε με πολύ μεγάλη έκπληξη την δημοσιοποιημένη επιστολή σας στον ημερήσιο τύπο της Πιερίας, λίγες μόλις ώρες από το βράδυ της Τετάρτης οπότε και περιήλθε στα χέρια της διοίκησης του Επιμελητηρίου. Αυτό που βεβαίως μας χαροποιεί είναι ότι μελετήσατε και τις είκοσι (20) στοχευμένες προτάσεις για τον τουρισμό που καταθέσαμε στον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Διονύσιο Ψωμιάδη. Αυτό και μόνο δείχνει άνθρωπο που αγωνιά για την καλυτέρευση του τόπου του και έχει σφοδρή επιθυμία να παράγει έργο. Όπως βεβαίως θα διαπιστώσατε σε αυτές τις προτάσεις συμπεριλαμβάνονταν τουλάχιστον έξι (6) σημεία που αφορούν άμεσα και άλλα τόσα που αναφέρονται έμμεσα στον Δήμο Δίου – Ολύμπου και την τουριστική του ανάπτυξη. Κατανοούμε την προφανή αγάπη σας για τον αθλητισμό γι’ αυτό και η επιστολή σας θα ήταν άψογη αν σταματούσε στην προτελευταία παράγραφο και κυρίως αν είχε προηγηθεί η ηθικά ορθή διαδικασία συνεννόησης όπως κάνουν οι θεσμικοί παράγοντες σε κάθε περίπτωση, εξαντλώντας τα περιθώρια επικοινωνίας πριν προχωρήσουν σε τυχόν δημοσιοποιήσεις. 

 Προφανώς δεν υπέπεσε στην αντίληψή σας ότι στις 14 Ιανουαρίου βρεθήκαμε με το Δήμαρχο Δίου – Ολύμπου κ. Παπαθανασίου στο Λιτόχωρο, όπου είχαμε μία άψογη συνεργασία, καταθέσαμε τις προτάσεις μας και ακούσαμε τις δικές του εξαιρετικές ιδέες. Αποτέλεσμα είναι σήμερα το τοπογραφικό του ΒΙΟ.ΠΑ. Λιτοχώρου να βρίσκεται στην κεντρική είσοδο του Επιμελητηρίου Πιερίας. Δεν έχουμε ισχυριστεί ποτέ στα πέντε χρόνια διοίκησης ότι είμαστε αλάνθαστοι ή ότι κάθε φορά οι προτάσεις μας έχουν συνυπολογίσει όλες τις πιθανές παραμέτρους. Η συνεργασία όμως μεταξύ φορέων και κυρίως ανθρώπινων σχέσεων χτίζεται μεθοδικά και ακολουθεί κάποιους άτυπους κανόνες. 
Μπορούσατε λοιπόν εφόσον κρίνατε ότι η πρότασή μας δεν είναι ολοκληρωμένη ή ότι άθελά μας σας «αδικούμε»: 
* Να προχωρήσετε πρώτα σε μια τηλεφωνική επικοινωνία πχ με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους το Λιτόχωρο, η Βροντού, ο Άγιος Σπυρίδωνας και η Καρίτσα ενδείκνυνται για την δημιουργία σύγχρονων κέντρων προπονητικού – αθλητικού τουρισμού.  
* Να αποφύγετε τις περιττές ειρωνείες του τύπου «καλό θα ήταν να έρχεστε σε επαφή μαζί μας» γιατί έστω και ασυνείδητα δεν σέβεστε το έργο και την πενταετή προσφορά ενός πολυετούς θεσμικού φορέα, όπως είναι το Επιμελητήριο, που απέδειξε στην πράξη ότι έχει δεχθεί προτάσεις και έχει πραγματοποιήσει ουσιαστικές και όχι εθιμοτυπικές επισκέψεις σε κάθε γωνιά της Πιερίας.  Θεωρούμε πως οι δημόσιες «επισημάνσεις – παραινέσεις» τέτοιου τύπου αδικούν πρωτίστως εσάς τον ίδιο που αν και μόλις δύο (2) μήνες αντιδήμαρχος φαίνεται πως έχετε κεκτημένη ορμή για να αποδείξετε δραστηριότητα στους συνδημότες σας.  
Τέλος επιθυμώ να σας καταθέσω μια απλή προσωπική γνώμη επειδή είστε έμπειρος και ικανός ως άνθρωπος, αλλά αρκετά νέος στη διοίκηση ενός απαιτητικού Δήμου: 
- Εφόσον υπάρχουν γύρω μας καλοί και κακοί σύμβουλοι αξιολογείστε τα κίνητρά τους, καθότι δυσκολεύομαι να αποδεχτώ ότι ένας καινούργιος αντιδήμαρχος ξεκινά την επικοινωνία του με ένα φορέα μέσω της δημιουργίας εντυπώσεων. Σας διαβεβαιώνω ότι σταθμίζοντας την ουσία της πρότασή σας, έχουμε ήδη συμπληρώσει τα επτά (7) βασικά έργα προτεραιότητας που στείλαμε χθες στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, μέσα στα οποία εντάσσουμε και τα κέντρα προπονητικού – αθλητικού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή του Λιτοχώρου.  
Τέλος σας κοινοποιούμε τις πολύ πρόσφατες προσπάθειες τουριστικής προβολής που καταβάλει το Επιμελητήριο Πιερίας γιατί πιστεύουμε ότι είστε Αντιδήμαρχος όλης της περιοχής και όχι μόνο αρμόδιος επί των αθλητικών θεμάτων. Να είστε βέβαιος ότι η άψογη συνεργασία με το Δήμο Δίου Ολύμπου, όπως ξεκίνησε με το Δήμαρχο κ. Παπαθανασίου θα συνεχιστεί και στο μέλλον. 
ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου