Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011

To β' και τελευταίο μέρος της συνέντευξης του Γιώργου Φαρμάκη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΑΡΜΑΚΗ
β' μέρος

·        d.o.: “Μιας και έχετε αναλάβει πρόεδρος της Δ.Ε.Α.Δ.Ο. έχετε σαφέστερη εικόνα από τον καθένα για την κατάσταση της νέας εταιρίας. ¨ένα μεγάλο κομμάτι της εταιρίας αυτής είναι και η Δ.Ε.Α.Λ.. Ειλικρινά κύριε Φαρμάκη απαντήστε μου, η κατάσταση στη Δ.Ε.Α.Λ. σήμερα είναι καλύτερη από ότι την αφήσατε πριν από 4,5 χρόνια;”
·        (Γ.Φ.): “Πρόεδρος παραμένει ακόμη ο κος Τσιφοδήμος. Ο Καλλικράτης έχει επιβάλλει την παράταση της θητείας των Δ.Σ των δημοτικών επιχειρήσεων έως το τέλος Φεβρουαρίου 2011 ή και έως την ημερομηνία που θα πάρουν ΦΕΚ τα νέα Δ.Σ που ορίσθηκαν πριν από λίγες ημέρες από το δημοτικό συμβούλιο. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει ήδη μια συνεργασία σε όλα τα θέματα. Οφείλω δε να ευχαριστήσω τον νυν αντιπρόεδρο κο Νίκα Γιάννη για τη συνεχή παρουσία του στη ΔΕΑΛ και το ενδιαφέρον του για την επιχείρηση. Όπως επίσης και τον κο Τζίκα Θεόδωρο που θα είναι ο νέος αντιπρόεδρος και ο οποίος επίσης σχεδόν καθημερινά βρίσκεται στην επιχείρηση.  Όσον αφορά την οικονομική κατάσταση έχω την αίσθηση ότι αν δεν υπήρχε η σύμβαση με την Κ/Ξ θα είχε περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση εδώ και καιρό. Είναι κάτι που το έχει αναγνωρίσει δημόσια και ο κος Τσιφοδήμος.  Δεν μου αρέσει να μηδενίζω τίποτα. Το ότι έγιναν κάποιες προσπάθειες την προηγούμενη τετραετία είναι αληθές. Όπως αλήθεια είναι ότι κάποιοι καλοί πελάτες της ΔΕΑΛ έφυγαν γιατί δεν υπήρξε η σωστή πολιτική διαχείρισης πελατών.

·        d.o.:Ο Καλλικράτης προβλέπει πολλές νέες υπηρεσίες. Πότε θα ιδρυθούν οι υπηρεσίες αυτές; Ποιες από αυτές θα είναι στο Λιτόχωρο, πού θα στεγαστούν, ποιες από αυτές θα είναι περιφερειακά;”
·        (Γ.Φ.): “ Σε λίγες ημέρες θα έχουμε σε πλήρη λειτουργία την οικονομική και τεχνική υπηρεσία του νέου μας δήμου στο ισόγειο χώρο του «πολιτιστικού κέντρου Λιτοχώρου». Ήδη εκτός δημαρχείου λειτουργούν η υπηρεσία καθαριότητας στο χώρο του πρώην ΣΑΔΑΑΠ, η δημοτική αστυνομία, η κοινωφελής επιχείρηση και η υπηρεσία τουριστικής ανάπτυξης  στη Δ.Ε Ανατολικού Ολύμπου, . Και ακόμη η υπηρεσία αγροτικής ανάπτυξης, ο αθλητισμός και ο πολιτισμός  στη Δ.Ε Δίου,  κλπ”

·        d.o.:Τι θα γίνει με το έργα που είναι ανοιχτά από την προηγούμενη διοίκηση στο Λιτόχωρο; Μιλάω για τον περιμετρικό και το παζάρι βέβαια.”
·        (Γ.Φ.): “ Για το περιμετρικό υπάρχει στασιμότητα. «Δει δη χρημάτων». Για το παζάρι είναι έργο που δημοπράτησε η νομαρχία Πιερίας το 2010 και ελπίζουμε  ότι τώρα που ανοίγει ο καιρός θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η κατασκευή του.”

·        d.o.:Πως κρίνεται την θητεία Τσιφοδήμου;”
·        (Γ.Φ.): “ Πολλοί  περιμένανε περισσότερα”

·        d.o.:Πως κρίνεται την αντιπολίτευση στο νέο δήμο;”
·        (Γ.Φ.): “Είναι νωρίς ακόμη για να κρίνουμε. Πάντως πιστεύω πως όλοι έχουν συναίσθηση των καιρών. Κι ακόμη  ότι όλοι κινούνται στη βάση της αγάπης και του ενδιαφέροντος  για το τόπο μας.  Σίγουρα μπορεί να προσεγγίζουμε διαφορετικά κάποια πράγματα αλλά επειδή είμαι καλοπροαίρετος άνθρωπός θέλω να βλέπω την θετική πλευρά των πραγμάτων. Ο καιρός θα δείξει.…”

·        d.o.:Επειδή προέρχεστε από το ΠΑΣΟΚ, παρόλα αυτά πολιτευθήκατε ως ανεξάρτητος. Προεκλογικά έγιναν και ακούστηκαν πολλά στο ΠΑΣΟΚ της περιοχής. Τι γέυση σας άφησε αυτήν η κόντρα; Πώς νοιώθετε σήμερα σε περιβάλλον ΠΑΣΟΚ;”
·        (Γ.Φ.): “ Πολλές φορές στη διάρκεια ενός αγώνα κάποιοι μπορεί να υπερβάλλουν. Σημασία έχει ότι όλα αυτά τελειώσανε. Ο καθένας μας κρίθηκε. Ο κόσμος έχει πάντα  αλάνθαστο κριτήριο. Και μας επιφυλάσσει κάθε φορά την θέση που αυτός πιστεύει και που πιθανόν και να μας αρμόζει.   ”

·        d.o.:Οι σχέσεις σας με τον κύριο Λάππα ποιες είναι σήμερα; Φοβάστε την διαγραφή από το κεντρικό ΠΑΣΟΚ;”
·        (Γ.Φ.): “ Σίγουρα όχι τόσο καθημερινές όπως στο παρελθόν. Πάντως συνεχίζω να τον εκτιμώ σαν άνθρωπο, σαν εκπαιδευτικό αλλά και σαν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Θα μου πείτε τότε γιατί ρε Φαρμάκη δεν τον στήριξες για δήμαρχο. Είχα και έχω την πεποίθηση ότι στη δεδομένη συγκυρία πως μόνο ο Γιώργος Παπαθανασίου θα μπορούσε να βγάλει τα «κάστανα απ’ τη φωτιά», γιατί διαθέτει το ειδικό βάρος, την γνώση και την εμπειρία που απαιτεί σήμερα ο τόπος. Όσον αφορά την διαγραφή μου, όπως λέτε, δεν φοβάμαι για τίποτα. Ούτε φυσικά το ΠΑΣΟΚ έχει να φοβηθεί  κάτι από εμένα. Γιατί λοιπόν  για να με διαγράψει?  Μπορείτε δε να δείτε και στο κινητό μου αυτή τη στιγμή, την πρόσκλησή που μου έστειλε η νομαρχιακή του Πασοκ για την εκδήλωση με το Βενιζέλο στην Κατερίνη”·        d.o.:Ποια είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή στη ΔΕΥΑΝΟ; Αλήθεια ο βιολογικός στην Λεπτοκαρυά λειτουργεί, όπως ακούσαμε προεκλογικά;”
·        (Γ.Φ.): “Ακόμη δεν έχει αλλάξει τίποτα επί της ουσίας. Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα ορισθεί το νέο Δ.Σ και θα δρομολογηθούν λύσεις που ήδη επεξεργαζόμαστε. Όσον αφορά τη λειτουργία του βιολογικού φυσικά και δεν λειτουργεί. Ξεκίνησαν κάποια δοκιμαστικά τεστ μόνο με νερό πριν από λίγες ημέρες αλλά αυτό δεν είναι λειτουργία.  Γιατί σας είπε κανείς ότι λειτουργεί και δεν το ξέρω”

·        d.o.:Μιας και ο λόγος για την Λεπτοκαρυά. Είναι δεδομένο πως την δεύτερη Κυριακή ο πρώην δήμαρχος κ. Αρωνιάδης σας ψήφισε φανερά – παρών στην τελευταία ομιλία Παπαθανασίου κλπ -  είναι αυτός ο λόγος που του φέρεστε ακόμα με το γάντι;”
·        (Γ.Φ.): “Την κρίσιμη  δεύτερη Κυριακή ήταν παρόντες πολλοί.  Είχαν καταλάβει πιστεύω   ότι ο τόπος πρέπει να πορευθεί με γνώμονα την ενότητα,  την προοπτική και την κοινή μας μοίρα σαν νέος δήμος. Ήταν μια συγκέντρωση που όμοια της δεν έχει ξαναγίνει στο Λιτόχωρο. Από την άλλη δεν φερόμαστε κανέναν με το γάντι.  Δεν μας στήριξε κανείς στη βάση της ανταποδοτικότητας.  Να είστε σίγουρος για αυτό.

·        d.o.: “Πάμε λοιπόν στο παιχνίδι αυθόρμητων απαντήσεων. Θα σας αναφέρω κάποιες λέξεις και θέλω την πρώτη σας αντίδραση”
ΛΙΤΟΧΩΡΟ
·       (Γ.Φ.): “Γενέθλια γη.
·        
Δ. ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ
·       (Γ.Φ.): “ Μεγάλο στοίχημα αλλά όλοι μαζί θα το κερδίσουμε ,,
ΠΑΣΟΚ
·       (Γ.Φ.): “Παραμένει ελπίδα για τη χώρα μας. ”
    Γ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
·       (Γ.Φ.): “ Παραμένει δύναμη  για το τόπο μας”

Κ. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
·       (Γ.Φ.): “ Οψόμεθα ”
Θ. ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΣ
·       (Γ.Φ.): “Ο  τελευταίος Δήμαρχος Λιτοχώρου.”
Ν. ΛΑΠΠΑΣ
·       (Γ.Φ.): “ Κάθε πράγμα στο καιρό του.”
Κ. ΚΟΥΡΙΤΑ
·       (Γ.Φ.): “Ο κάθε άνθρωπός έχει τη δική του αλήθεια”
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
·       (Γ.Φ.): “ΕΛΛΑΣ-ΕΥΡΩΠΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ


·        d.o: “θα ήθελα να μου πείτε μια φράση – λέξη που σας αντιπροσωπεύει…”
·       Δ.Μ.: “ ΟΥΚ ΑΕΙΝ ΑΡΧΕΙ”

·        d.o: “Τέλος θα ήθελα και ένα δικό σας σχόλιο για το blog μας και ένα μήνυμα για τους αναγνώστες μας.”
·       Δ.Μ.: “ Για το blog σας εύχομαι να πατήστε γρήγορα τις κορυφές της ενημέρωσης και χιλιάδες κλικ καθημερινά. Στους αναγνώστες σας τι άλλο,  υγεία και όλα τα άλλα θα έρθουν στην ώρα τους ”

2 σχόλια: