Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011

Δελτίο Τύπου Δ. Δίου - Ολύμπου: Έφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δ.Δίου-Ολύμπου, Μιχάλης Λαλούμης. (Ψηφίσμα του Δ.Σ. Δίου Ολύμπου και της Δημοτικής Κοινότητας Λιτοχώρου)Σήμερα, Παρασκευή 5 Αυγούστου, έφυγε από κοντά μας ο αγαπητός πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δήμου Δίου-Ολύμπου, Μιχάλης Λαλούμης, σε ηλικία 67 ετών.
Η Εξόδιος Ακολουθία θα γίνει αύριο, Σάββατο 6 Αυγούστου, εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στις 10.30 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου.
Στην τελευταία του κατοικία θα τον συνοδεύουν η σύζυγός του, τα παιδιά του, συγγενείς, ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο Δίου-Ολύμπου, αρχές του τόπου καθώς επίσης και οι φίλοι του. 

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΛΟΥΜΗΣ
Ο εκλιπών γεννήθηκε σε ημέρες κατοχής, το 1943, στο Λιτόχωρο. Το 1961 εισάγεται με εξετάσεις στη σχολή δασολόγων του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου και αποφοίτησε το 1965.
Υπηρέτησε τον ελληνικό στρατό ως έφεδρος αξιωματικός.
Στη συνέχεια, υπηρέτησε το δημόσιο από διάφορες θέσεις και σε διάφορες περιοχές της χώρας, ως δασολόγος. Τη σταδιοδρομία του ολοκλήρωσε ως διευθυντής της διεύθυνσης δασών Ν. Ημαθίας, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε πριν από 3 χρόνια.
Η κοινωνική του προσφορά υπήρξε πολύ μεγάλη, ιδιαίτερα στον τομέα του αθλητισμού τον οποίο και υπηρέτησε πιστά. Διετέλεσε επί 20 χρόνια πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου «Ενιπέας» Λιτοχώρου ενώ την τελευταία πενταετία διετέλεσε πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Πιερίας – Ημαθίας.
Για πρώτη φορά συμμετείχε στον πολιτικό – αυτοδιοικητικό στίβο το 2010 ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον καλλικρατικό δήμο Δίου-Ολύμπου, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης «Ενότητα – Ανάπτυξη – Νέα Πορεία» με επικεφαλής τον νυν εκλεγμένο δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Γιώργο Παπαθανασίου.
Στις αρχές Ιανουαρίου 2011 το δημοτικό συμβούλιο Δίου-Ολύμπου τον εξέλεξε ως τον πρώτο πρόεδρό του.
Έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011. 

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δίου-Ολύμπου

Σήμερα, Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011 και ώρα 11.30 π.μ. συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δίου-Ολύμπου σε κατεπείγουσα συνεδρίαση, με αφορμή τον αδόκητο θάνατο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μιχάλη Λαλούμη και
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ
1. Να εκφράσει τα βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Μιχάλη Λαλούμη.
2. Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στη νεκρώσιμη ακολουθία του.
3. Αντί στεφάνου να κατατεθεί χρηματικό ποσό για φιλανθρωπικό σκοπό.
4. Να δημοσιευτεί το παρόν στον τοπικό τύπο.
Ο Αντιπρόεδρος
του Δημοτικού Συμβουλίου
Γεώργιος Ζτάνης

Ψήφισμα της Δημοτικής Κοινότητας Λιτοχώρου για τον θάνατο του Προέδρου Δ.Σ. Δίου-Ολύμπου, Μ.Λαλούμη.

Η Δημοτική Κοινότητα Λιτοχώρου εκφράζει τη βαθιά της οδύνη για τον αδόκητο χαμό του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δίου-Ολύμπου, Μιχάλη Λαλούμη.
Ο εκλιπών ήταν ο άριστος οικογενειάρχης, ο επιστήμονας, ο ενεργός πολίτης.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Προέδρου του Δ.Σ. του Δ.Δίου-Ολύμπου διακρίθηκε για την ηπιότητα του χαρακτήρα του και το ήθος του.
Το Λιτόχωρο έχασε έναν από τους καλύτερους πολίτες του.
Γι αυτό, η Δημοτική Κοινότητα Λιτοχώρου τιμώντας τη μνήμη του αποφάσισε:
Α) Να ματαιώσει τις υπόλοιπες πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα γίνονταν στο Λιτόχωρο, το επόμενο διάστημα.
Β) Να προτείνει: Να ονομαστεί η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δίου-Ολύμπου ως «αίθουσα Μιχάλη Λαλούμη».
Το όνομά του θα είναι ο φάρος που θα οδηγεί κάθε μελλοντικό Πρόεδρο στον δρόμο της λογικής, του μέτρου και της συναίνεσης.
Στην οικογένεια του εκλιπόντος ευχόμαστε θερμά συλλυπητήρια, ενθυμούμενοι την αρχαία χριστιανική ρήση: «Αεί της θυσίας η λύτρωσις έπεται και τω σταυρώ η ανάστασις».
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου