Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Οι Νέοι Αγρότες Πιερίας την Τρίτη 2/8 στο Δίον

ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ.
ΣΤΙΣ 9.00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Τακτική ανοικτή συνάντηση της ένωσης νέων αγροτών (ΕΝΑ) Πιερίας πραγματοποιείται την Τρίτη, 2/8/2011, στις 9.00 το βράδυ, στο δημοτικό σχολείο Δίου, με θέμα την κοινή γεωργική πολιτική, ύστερα από την ψήφιση του αντικειμένου της ΚΓΠ στην ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου (23/6/2011) και μετά την πρόταση της ευρωπαϊκής επιτροπής για το δημοσιονομικό πλαίσιο της ΚΓΠ (29/6/2011).

ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
Οι νέοι αγρότες Πιερίας συγκροτημένα και συστηματικά συναντιούνται τακτικά την πρώτη Δευτέρα κάθε μηνός και έκτακτα όποτε προκύπτει η ανάγκη. Μέχρι την εξεύρεση χώρου για τις τακτικές συνεδριάσεις αυτές θα γίνονται κάθε φορά και σε άλλη περιοχή. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει συναντήσεις στη Ράχη, στη Βροντού, στη Κατερίνη (2), στο Πλατανόδασος (2) & στον Κολινδρό.
Εξάλλου, τη Δευτέρα, 1/8/2011, στις 20.30 είχε προγραμματιστεί να γίνει η συνάντηση της ένωσης νέων αγροτών Θεσσαλονίκης στα Λουτρά Λαγκαδά σε συνεργασία με το ΤΕΙ Λάρισας, με αντικείμενο συζήτησης την «επιστημονική στήριξη νέων αγροτών». 

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΝΑ, «οι νέοι αγρότες αποτελούν ίσως το 8% όσων σήμερα παίρνουν αγροτική ενιαία ενίσχυση, είναι περίπου το 30% των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, αλλά είναι ενεργοί αγρότες από επιλογή επαγγέλματος και τρόπου ζωής και είναι το 100% του μέλλοντος του αγροτικού κόσμου.
Οι νέοι αγρότες διαπιστώνουν με ικανοποίηση ότι «ο εκσυγχρονισμός & εξορθολογισμός των παραδοσιακών ατμομηχανών της ελληνικής οικονομίας, όπως ο τουρισμός, η γεωργία, η βιομηχανία τροφίμων, το λιανεμπόριο αλλά και η ενέργεια, σε συνδυασμό με κρίσιμες μεταρρυθμίσεις, είναι δυνατόν να οδηγήσουν σε ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 3% έως το 2020 στην Ελλάδα.
Με τον τρόπο αυτό αναμένεται και η αύξηση του ΑΕΠ κατά 50 δισ. €, δημιουργώντας 500.000 νέες θέσεις εργασίας και μειώνοντας το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου κατά 15 δισ. € αλλά και το δημοσιονομικό έλλειμμα κατά 7 δισ. €», όπως αποτυπώνει η μελέτη «η Ελλάδα 10 χρόνια μπροστά», του οίκου McKinsey, που γίνεται με εντολή του ΣΕΒ, ΕΕΤ & ΤτΕ. 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ»
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις 21/7/2011 ο πρόεδρος της ένωσης νέων αγροτών Πιερίας, Δημήτρης Δαλαμήτρας (Κάτω Μηλιά-6947823269) και η γραμματέας της ΕΝΑ, Κερασία Παπούλια, (Κατερίνη-6979191898) επισκεφθήκαν μαζί με τον τεχνικό συνεργάτη της ΠΕΝΑ την προϊσταμένη του κέντρου «Δήμητρα» Κατερίνης, Ιωάννα Αντωνιάδου, με την ευκαιρία της λειτουργίας τμήματος νέων κτηνοτρόφων στα πλαίσια του έργου «επαγγελματική κατάρτιση αυτοαπασχολουμένων στον πρωτογενή τομέα (Νέοι Γεωργοί)».
Στην ενημέρωση που ακολούθησε, παρευρέθηκε και η προϊσταμένη του κέντρου «Δήμητρα» Μακροχωρίου, Τούλα Τοσουνίδου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου