Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ - Παιδί & Θάλασσα 2011

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα του συλλόγου μας "Παιδί & Θάλασσα 2011". Το πρόγραμμα που διήρκεσε από τις 5 Ιουλίου μέχρι και χθές 29 Ιουλίου 2011 έδωσε για έκτη συνεχή χρονιά τη δυνατότητα σε 55 (πενήντα πέντε) παιδιά που συμμετείχαν να περάσουν δημιουργικά τις ελεύθερες ώρες τους και να εξοικειωθούν με τη θάλασσα.
Παιδίατροι, ψυχολόγοι και επιστήμονες κάθε ειδικότητας έχουν την ίδια γνώμη: η επίδραση της θάλασσας στα παιδιά είναι άκρως ευεργετική. Η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία των παιδιάτρων συνιστά μπάνια στη θάλασσα καθώς βοηθούν σε διάφορες παθήσεις, όπως στο άσθμα και στις αλλεργίες. Η γυμναστική που εξασφαλίζεται με τη δραστηριότητα στην παραλία και το κολύμπι σε συνδυασμό με τη ζεστή και υγρή ατμόσφαιρα ωφελούν το αναπνευστικό σύστημα του παιδιού. Μπάνια στη θάλασσα όμως συνιστούν και οι ορθοπεδικοί για τη βελτίωση ορθοπεδικών προβλημάτων όπως είναι η σκολίωση.
Το παιχνίδι στην παραλία εξασφαλίζει αβίαστα την ιδανική απασχόληση για το παιδί. Διαδραματίζει έναν ισχυρό ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του και στον αυξανόμενο προσανατολισμό στον κόσμο και γενικότερα στην ψυχοσωματική του ανάπτυξη. Το κολύμπι μάλιστα είναι πολύ καλό τονωτικό της αυτοπεποίθησης του παιδιού. Για τα περισσότερα παιδιά, η παραμονή κοντά στη θάλασσα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μπορεί να εξασφαλίσει το ιδανικό περιβάλλον ερεθισμάτων για την κατάκτηση δεξιοτήτων, όπως αναφέρουν με τη σειρά τους οι αναπτυξιολόγοι. Τα παιδιά έχουν εξάλλου την ικανότητα να επεξεργάζονται πληροφορίες με διαφορετικό τρόπο. Ένα κοχυλάκι στην παλάμη του χεριού μπορεί να μοιάζει με πραγματικό θησαυρό για το παιδί που παρατηρεί τον κόσμο γύρω του. Οι νέες παραστάσεις και γενικά η εξερεύνηση νέων πραγμάτων κυριολεκτικά συναρπάζει, ειδικά τα παιδιά των πόλεων, που είναι συνήθως περιορισμένα στους τέσσερις τοίχους κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Επίσης τα παιδιά πάντα υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των συνοδών τους μάζεψαν σκουπίδια από την ακτή μαθαίνοντας έτσι να αγαπούν τον τόπο τους και να τον προστατεύουν, να μην πετούν, αύριο – μεθαύριο, σκουπίδια στο περιβάλλον. Μαθαίνουν τι σημαίνει διατήρηση ομορφιάς του τοπίου που τους περιβάλλει, μαθαίνουν τι σημασία έχει η ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος για τον τόπο τους.
Ο Σύλλογος ευχαριστεί όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στο πρόγραμμα "Παιδί & Θάλασσα 2011" καθώς η συμπεριφορά τους ήταν άψογη καθ' όλη τη διάρκεια και επίσης τους γυμναστές/συνοδούς του συλλόγου μας για την επίτευξη της ομαλής διεξαγωγής του προγράμματος.
Συνοδοί και παιδιά ευχήθηκαν καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και ανανέωσαν τη συνάντησή τους για του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου