Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΕΙΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ - ΙΣΧΥΡΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ.Γ.ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΥΠΕΘΡΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Η εισαγωγή του νέου νόµου, που προωθεί την αµεσότητα της καταστροφής προϊόντων παρεµπορίου, ακόµα και µε σπρέι ή µε άµεση απόρριψη στα απορριµατοφόρα ,θα αποτελέσει ένα ισχυρότατο εργαλείο, στην διάθεση των Εµπορικών Συλλόγων και των συναδέλφων µας, για την πάταξη του παράνοµου  παρεµπορίου. 
Η επί τόπου καταστροφή ισχύει τόσο για τις παράνοµες αποµιµήσεις, όσο και για τα νόµιµα παρασκευασθέντα προϊόντα, τα οποία κυκλοφορούν χωρίς τα απαιτούµενα συνοδευτικά
Αρµόδια ελεγκτικά όργανα είναι τα µικτά κλιµάκια ελέγχου των Περιφερειών(ΚΕΛΑΥΕ) και η ∆ηµοτική Αστυνοµία. Κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, έχουν ανακριτικά καθήκοντα (όπως το Σ∆ΟΕ), ενώ συνδράµονται από την Ελληνική Αστυνοµία, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο.
Με την εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι η εισαγωγή των νέων διατάξεων καταργεί την παλιά Υπουργική Απόφαση Κ1-1178/2007 περί κατάσχεσης των σχετικών  εμπορευμάτων κ.λ.π. 
Ας ελπίσουμε ότι θα αποδώσει επιτέλους το μέτρο,προς όφελος του  στεγασμένου νομιμου εμπορίου,καιθως και του πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου