Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Τρεις νέες εκδηλώσεις της Ορχήστρας Νέων Δίου

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
ΣΤΙΣ 6/8 ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ, ΣΤΙΣ 10/8 ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 11/8 ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ

Εκδηλώσεις στον Πλαταμώνα, στο Λιτόχωρο και στη Λεπτοκαρυά πραγματοποιεί η ορχήστρα νέων Δίου το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.
Πρώτος σταθμός της ορχήστρας νέων θα είναι ο Πλαταμώνας όπου στις 6 Αυγούστου, στο λιμάνι, στις 9.00 το βράδυ, θα εμφανιστεί στα πλαίσια εκδηλώσεων της τοπικής γιορτής για τη «Μεταμόρφωση του Σωτήρος».
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, μια μέρα νωρίτερα, ο Πλαταμώνας θα φιλοξενήσει και τη φιλαρμονική Λιτοχώρου στον ίδιο χώρο στις 9.00 το βράδυ.
Την Τετάρτη 10 Αυγούστου η ορχήστρα νέων Δίου θα πραγματοποιήσει συναυλία στο θέατρο πάρκου Λιτοχώρου, στις 9.00 το βράδυ. Η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει ενταχθεί στο θερινό πολιτιστικό πρόγραμμα της δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου.
Και την επόμενη μέρα, Πέμπτη 11 Αυγούστου, στα πλαίσια του «φεστιβάλ θάλασσας - Λεπτοκαριά 2011», θα κάνει την εμφάνισή της στην κεντρική πλατεία της Λεπτοκαριάς, στις 9.00 το βράδυ.
Η ορχήστρα νέων Δίου θα ερμηνεύσει τραγούδια αγαπημένα, μουσικά αριστουργήματα που αποδεικνύουν τη διαχρονικότητα της ελληνικής λαϊκής και έντεχνης μουσικής, τραγούδια σπουδαίων στιχουργών όπως του Οδυσσέα Ελύτη, του Νίκου Γκάτσου, του Μάνου Ελευθερίου, του Τάσου Λειβαδίτη και του Λευτέρη Παπαδόπουλου.
Πρόκειται για στίχους που μελοποίησαν αξιόλογοι συνθέτες και παρουσίασαν σπουδαίοι ερμηνευτές, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζηδάκης, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Μίμης Πλέσσας, ο Δήμος Μούτσης, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Λίνος Κόκοτος, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Παντελής Θαλασσινός κ.ά.
Η διοργάνωση όλων των εκδηλώσεων γίνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δ.Δίου-Ολύμπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου