Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΔΙΟΝ -- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ "ΠΑΙΔΕΙΑ", επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο

ΔΙΟΝ,25-7-2011. 
Επίσκεψη στο Δίον πραγματοποίησαν καθηγητές πανεπιστημίων των Η.Π.Α. με ομάδα φοιτητών για να δουν από κοντά τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου αλλά και  να ενημερωθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας ‘ΠΑΙΔΕΙΑ’για τις δυνατότητες συνέχισης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και τη βελτίωση του επιπέδου των μαθημάτων  των μικρών θερινών κύκλων σπουδών στην ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό που πραγματοποιούνται στο Δίον περίπου για μια δεκαετία με την βοήθεια των καθηγητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.
Στο Δίον τους υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Παιδεία της Πιερίας κ.Γκρίνιας Γεώργιος με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ.Παναγιωτίδη θεόδωρο,Σπυριδόπουλο Σάββα και Αραβίδη Γεώργιο.
Ο κ.Τομάζος Ηλίας,πρόεδρος του οργανισμού HELLENIC SOCIETYPAIDEIA’και καθηγητής του πανεπιστημίου UCCON ,τόνισε την ιδιαίτερη αξία που έχει ο αρχαιολογικός χώρος του Δίου αλλά και το επίπεδο της   ερευνητικής επιστημονικής ομάδας του χώρου με επικεφαλή την καθηγήτρια του Α.Π.Θ. αρχαιολόγο κ. Σεμέλη Πινγιάτογλου.
Ο οργανισμός HELLENIC SOCIETYPAIDEIA’ έχει εγγεγραμμένους στα εκπαιδευτικά του προγράμματα 2.500 αμερικανούς φοιτητές από τους οποίους ένα μέρος συνεχίζει τις σπουδές του στα ελληνικά πανεπιστήμια με χρηματοδότηση του οργανισμού.
Τον κ. Τομάζο συνόδευαν οι  παρακάτω καθηγητές των ξένων πανεπιστημίων.
Η κ. Maria Tomazos από το πανεπιστήμιο UCCON,ο κ. Carl Lenhart από το πανεπιστήμιο MASS,η κ.Margot Lenhart από το πανεπιστήμιο TUFTS, η κ.Barclay Nina  από το πανεπιστήμιο N.F.A.,η κ.Bennet Sara από το πανεπιστήμιο N.F.A.,η κ. Susan Hyde-Wick από το πανεπιστήμιο UCCON, ο κ.John  Hyde-Wick από το πανεπιτήμιο Water Bary , ο κ. Gary Fleming από το πανεπιστήμιο Eastern.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου