Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

40ο Φεστιβάλ Ολύμπου - Δίον όπως Μαδρίδ

Από την "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ":
http://www.makthes.gr/news/arts/76555/
Αφιερωμένο στην Ισπανία θα είναι το φετινό Φεστιβάλ Ολύμπου, που κάνει έναρξη στο Αρχαίο Θέατρο του Δίον το Σάββατο 9 Ιουλίου με συναυλία της Luz Cazal, ντίβας του Πέδρο Αλμοδοβάρ.




















Την ίδια μέρα θα γίνουν τα εγκαίνια των εκθέσεων «Ο Νταλί και τα βιβλία» και «Γκερνίκα - η ιστορία ενός πίνακα». Δεκατρείς μουσικοί θα συνοδεύουν τη διάσημη ισπανίδα ερμηνεύτρια σε ένα μοναδικό ερωτικό μουσικό οδοιπορικό που θα ξεκινά από το σάουντρακ της ταινίας «Ψηλά τακούνια» με το θρυλικό «Un Ano De Amor» και το «Piensa en mi» και θα καταλήγει στο «La Pasion», τo νέο άλμπουμ της.
Την Κυριακή 10 Ιουλίου η Κάρμεν Ρουγγέρη θα παρουσιάσει τις «Εκλκλησιάζουσες». Θα ακολουθήσουν η συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης με το έργο του Κάρλο Γκολντόνι «Υπηρέτης δύο αφεντάδων», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, η συναυλία «Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη» από την Ορχήστρα Νέων του Δίου και τους Γεράσιμο Ανδρεάτο και Μελίνα Ασλανίδου, το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης που συμμετέχει με την παράσταση «Εκείνος κι Εκείνος» και τον σαιξπηρικό «Οθέλλο», οι «Βάκχες» του Ευριπίδη από το Θέατρο «Πήγασος». Στις 30 Ιουλίου οι θεατές θα δουν την παράσταση «Μαρινέλλα, το μιούζικαλ» σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή. Το Φεστιβάλ Ολύμπου είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και σε διάστημα τριετίας θα επιχορηγηθεί με το ποσό των 750.000 ευρώ.
Για πληροφορίες και κρατήσεις εισιτηρίων τηλ.23510 76041.
Γενική είσοδος 20 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου