Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκαλεί αύριο σύσκεψη πολιτικών αρχηγών !

Από το Antinews:
http://www.antinews.gr/2011/05/26/102766/

(Ανανεωμένο). Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί αύριο , ύστερα από αίτημα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Όπως ανακοίνωσε προ ολίγου η Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, αύριο Παρασκευή 27 Μαΐου 2011 και ώρα 12.30,  με θέμα: «Συζήτηση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα θέματα της οικονομίας». Στη σύσκεψη ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει για τις συζητήσεις ενόψει των αποφάσεων στην Ε.Ε. και την πορεία της χώρας.
Στη σύσκεψη θα μετάσχουν: ο Πρωθυπουργός κ.Γ. Α. Παπανδρέου, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Ν.Δ.  κ.Α.Σαμαράς, η Γενική Γραμματέας της Κ.Ε. του  Κ.Κ.Ε. κα Α. Παπαρήγα, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης και ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας.

Το χρονικό των εξελίξεων:
Ο πρωθυπουργός με τη συνέντευξή του στο “Έθνος της Κυριακής”. Ανάμεσα στ’ άλλα έλεγε ότι, αν δεν πάρουμε την πέμπτη δόση, “η επιλογή αυτή θα σήμαινε κατά πάσα πιθανότητα χρεοκοπία”.
Ο  υπουργός  Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωνε, την περασμένη Δευτέρα, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ότι αν δεν πάρουμε την πέμπτη δόση «η χώρα πάει σε στάση πληρωμών….δεν πληρώνονται οι μισθοί, δεν πληρώνονται οι συντάξεις, δεν πληρώνονται όλες οι δαπάνες του Δημοσίου, κατεβάζουμε ρολά».
Συνέχεια στο ίδιο θέμα έδινε ο πρωθυπουργός και στην ομιλία του στο ΣΕΒ, αφήνοντας να νοηθεί ότι βρίσκεται σε κίνδυνο ακόμη και η παρουσία μας στην Ευρώπη. Μιλούσε ανάμεσα στα άλλα για το ενδεχόμενο «η Ελλάδα, η Πατρίδα μας, μπορεί να μπει στο περιθώριο του σκληρού πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Την ίδια ημέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, που είχε προτείνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ για να αποφασίσει ο λαός αν θέλει θυσίες ή έξοδο της χώρας από την Ευρώπη.
Και τέλος, η κοινοτική Επίτροπος κα Μ. Δαμανάκη ισχυριζόταν χθες ότι «το σενάριο της απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται πλέον στο τραπέζι καθώς και η μεθόδευσή του».

Τι μεσολάβησε:
Αίφνης ανακοινώθηκε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας!
Γιατί τώρα και γιατί ξαφνικά;
Την Τρίτη ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Την Τετάρτη επισκέφθηκε τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Τι μεσολάβησε και σήμερα ο Πρωθυπουργός ζήτησε τη σύγκληση συμβουλίου αρχηγών;
Ποια είναι η ατζέντα της συνάντησης;
Σε  τι αποσκοπεί αυτή η σύσκεψη, δεδομένης της στάσης όλων των πολιτικών αρχηγών απέναντι και στο θέμα της συναίνεσης και στις πιέσεις των Βρυξελλών και της κυβέρνησης.
Δεν επιβαρύνεται η ψυχολογία της αγοράς με τέτοιες κινήσεις;
Δεν  θα διερωτηθούν για την σκοπιμότητα μιας τέτοιας κίνησης που έρχεται μετά τις δηλώσεις της Μαρίας Δαμανάκης και τους εκβιασμούς Βρυξελλών – κυβέρνησης;
Έχει σχέση η πρωτοβουλία του Προέδρου με το σενάριο που παρουσιάζει σήμερα η ημερησία του Φαλήρου ότι ο κ. Παπανδρέου σκέφτεται να βάλει στην κυβέρνησή του προσωπικότητες και τεχνοκράτες και από άλλα κόμματα, οι οποίοι μάλιστα  θα αναλάβουν να διαχειριστούν κρίσιμα θέματα ,όπως οι αποκρατικοποιήσεις;
Να σημειωθεί τέλιος ότι η ανακοίνωση της σύσκεψης ακολουθεί τις προκλητικές δηλώσεις του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών Γιαν Κέες ντε Γιάγκερ στους Financial Times Deutschland, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε να εγγυηθεί και η ΝΔ τη στήριξη του πακέτου διάσωσης, διαφορετικά, όπως διεμήνυσε, «δεν θα δοθούν χρήματα από την Ολλανδία»
Απαντώντας στον Ολλανδό ΥΠΟΙΚ ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης παρατήρησε ότι το θέμα είναι πλέον τί απαντά η κυβέρνηση σε τέτοιες δηλώσεις, που όπως σημείωσε, αποτελούν παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, καλώντας έτσι την κυβέρνηση να πάρει θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου