Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Εκπαιδευτική επίσκεψη του 6ου Δημοτικού Ευόσμου στο 2ο Νηπιαγωγείο Λεπτοκαρυάς

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

Το 2ο Νηπιαγωγείο Λεπτοκαρυάς και το κάστρο του Πλαταμώνα επισκέφθηκε η Δ’ τάξη  του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, με τους δασκάλους Τοπούζα Πηνελόπη και Θυμιάνη Ελευθέριο.
Τα δύο τμήματα του 6ου  Διαπολιτισμικού Δημ. Σχολείου Ευόσμου, στα πλαίσια  περιβαλλοντικών προγραμμάτων, έχουν επισκεφθεί την Πιερία και την περσινή χρονιά και συγκεκριμένα το ΚΠΕ του οικισμού του Παλαιού Παντελεήμονα. Φέτος, το πρόγραμμα συνεχίστηκε με επίσκεψη στο κάστρο του Πλαταμώνα.
Τα παιδιά αρχικά επισκέφθηκαν το 2ο Νηπιαγωγείο Λεπτοκαρυάς, όπου έπαιξαν με τα νήπια και έφαγαν το κολατσιό τους. Εκεί οι νηπιαγωγοί Φανή Τοπούζα και Τσίντσιφα Διονυσία μαζί με τα νήπια είχαν ετοιμάσει όμορφες εκπλήξεις και δώρα από υλικά της φύσης.
Σε κάθε παιδί δωρίστηκε ένα καραβάκι ενθύμιο φτιαγμένο από ξύλα, φελλό και σπάγκους. Τα παιδιά χαιρέτησαν τα νήπια και τις νηπιαγωγούς και έδωσαν υπόσχεση να βρεθούν ξανά τη νέα σχολική χρονιά. Ακόμη, κάλεσαν τα νήπια στο 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, ώστε να ανταποδώσουν τη φιλοξενία.
Στη συνέχεια τα παιδιά συνέχισαν την εκδρομή τους στο κάστρο Πλαταμώνα. Εκεί η εκπαιδευτικός του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου, Σοφία Ζουρζούρα, ανέλαβε να ξεναγήσει τα παιδιά και να λύσει όλες τους τις απορίες.
Το κάστρο εντυπωσίασε τους μικρούς μαθητές και η θέα των ακτών της Πιερίας και του Ολύμπου τους άφησε πραγματικά  έκπληκτους. Ήταν μια όμορφη και ενδιαφέρουσα περιπέτεια στα χνάρια και στα μονοπάτια της ιστορίας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου