Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Εξελίξεις και δημοσκοπήσεις για τον Π. Ψωμιάδη

Από το Antinews:

Εβδομάδα εξελίξεων στην  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι αυτή που ξεκίνησε χθες . Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες ο Παναγιώτης Ψωμιάδης θα τεθεί σε αργία με απόφαση του Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Θ. Σώκου. Όπως παραδέχθηκε μάλιστα και ο ίδιος ο Ψωμιάδης, στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού, το επόμενο συμβούλιο θα λάβει χώρα χωρίς τη συμμετοχή του. Προσωρινά, τη θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, θα αναλάβει ο αναπληρωτής, που ο ίδιος ο Πανίκας έχει ορίσει, ο αδερφός του Διονύσης Ψωμιάδης.



Μέχρι εδώ τα πράγματα είναι απλά. Η συνέχεια όμως είναι πιο σύνθετη, αλλά και πιο περίπλοκη. Η υπόθεση θα οδηγηθεί στον Άρειο Πάγο (εάν τελικά προσφύγει ο κ.Ψωμιάδης – κρατήστε το εάν) και η απόφαση που θα εκδοθεί θα είναι αμετάκλητη. Όπως είναι γνωστό, ο Άρειος Πάγος δεν μπαίνει στην ουσία της απόφασης, αλλά αποφασίζει για το εάν τηρήθηκαν όλες οι διατάξεις που προβλέπονται κατά την διενέργεια της δίκης στο εφετείο. Εάν κρίνει πως όλα έγιναν σύμφωνα με το νόμο τότε επικυρώνει αμετάκλητα την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.



Σε αυτή την περίπτωση, η αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου οδηγεί τον κ. Ψωμιάδη σε οριστική παύση σύμφωνα και με τον Καλλικράτη. Και όπως γίνεται αντιληπτό, ξεκινούν οι διαδικασίες για την εκλογή νέου Περιφερειάρχη με ψηφοφορία μεταξύ των συμβούλων του συνδυασμού που κατέλαβε την πλειοψηφία στις εκλογές του Νοεμβρίου, δηλαδή του συνδυασμού του.



Ήδη σε εφημερίδα της Θεσσαλονίκης δημοσιεύτηκε η πρώτη δημοσκόπηση, που αποτυπώνει τη γνώμη των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας, σε ότι αφορά τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά και στις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν.



Συγκεκριμένα η πρώτη ερώτηση της δημοσκόπησης για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η εξής: Μετά τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις, πιστεύετε ότι το πολιτικό μέλλον του Παναγιώτη Ψωμιάδη θα είναι…; Το 39,7% των πολιτών πιστεύει ότι το πολιτικό μέλλον του Πανίκα θα είναι χειρότερο, το 28,6% ανεπηρέαστο και το 11,7% καλύτερο.



Οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν και στο ερώτημα ποιον θεωρούν καταλληλότερο για τη θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στην περίπτωση έκπτωσης του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Καταλληλότερος λοιπόν, θεωρείται ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, με 14,9%, ακολουθεί ο Κανένας, με 14,3%, ο Διονύσης Ψωμιάδης, με 9,7% και ένα Νέο Πρόσωπο με 2,8% Το Άλλος και το ΔΞ/ΔΑ συγκεντρώνουν 10,1% και 48,2% αντίστοιχα.



Το μεγάλο ποσοστό του ΔΞ/ΔΑ εξηγείται από το γεγονός ότι ακόμη δεν υπήρξε κάποια καταλυτική εξέλιξη και δεν έχουν ξεκινήσει κάποιες διαδικασίες, για τις οποίες να μπορούν να διαμορφώσουν γνώμη οι πολίτες. Το μεγάλο ενδιαφέρον της δημοσκόπησης εστιάζεται στα ποσοστά του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και του αδερφού του Πανίκα. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην εκτίμηση των πολιτών και μάλιστα παρά το γεγονός ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφιος, σύμφωνα πάντα με τον Καλλικράτη.



Ο Διονύσης Ψωμιάδης έρχεται τρίτος, μετά τον Κανένα, γεγονός που μάλλον προβληματισμό δημιουργεί στο επιτελείο των αδερφών Ψωμιάδη στην Περιφέρεια. Μέχρι στιγμής πάντως, δεν έχει προχωρήσει κάποιο άλλο όνομα περιφερειακού συμβούλου παρά το γεγονός ότι συζητήσεις λαμβάνουν χώρα.



Απομένει να δούμε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του Πανίκα, όσον αφορά το δικαστικό σκέλος της υπόθεσης, αλλά και το πολιτικό.

Casper

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου