Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου 0 - Λαϊκή Συσπείρωση 1

 Αποτελέσμα φαίνεται πως είχε η κίνηση κατάληψης της εθνικής οδού στον "κόμβο Γραβάνη" στα όρια Σκοτίνας - Ν. Παντελεήμονα, αφού σήμερα το πρωί η "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε." άνοιξε πάλι τις εισόδους για Σκοτίνα και Ν. Παντελεήμονα.
φωτό http://lefteria.blogspot.com
 Μετά το κάλεσμα για λαϊκή συνέλευση που διοργανώθηκε χθές από την Λαϊκή Συσπείρωση στον Ν. Παντελεήμονα κάτοικοι του δήμου Δίου - Ολύμπου προχώρησαν σε σύσταση επιτροπής αγώνα και αμέσως μετά γύρω στις 9:30 προχώρησαν σε αιφνιδιαστική κατάληψη της εθνικής οδού στο ύψος του Κάστρου.
 Η κατάληψη που αιφνιδίασε τόσο την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας τόσο και την "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.", δημιούργησε πρόβλήματα στην κίνηση των οχημάτων στο τμήμα της εθνικής οδού Κατερίνης - Λάρισας και στις δύο κατευθύνσεις. Παρόλα αυτά η επέμβαση της Τροχαίας που ρύθμισε την κυκλοφορία και διαφύλαξε την ασφάλεια των καταληψιών συνδημοτών μας ήταν άμεση.
φωτό http://lefteria.blogspot.com
 Αίσθηση προκάλεσε σε όλους η απουσία των αιρετών του δήμου Δίου - Ολύμπου, παρά το γεγονός πως  την ίδια ώρα λίγα χιλιόμετρα παρακάτω ο Δήμαρχος Γ. Παπαθανασίου, οι τοπικοί Αντιδήμαρχοι αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής ενότητας Ανατολικού Ολύμπου παρίσταντο σε συνέλευση για τα προβλήματα του Πλαταμώνα που διοργάνωσε το Τοπικό Συμβούλιο. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε την δυναμική παρουσία καθ' όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης της δημοτικής συμβούλου και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στον δήμο Δίου - Ολύμπου Κ. Κουρίτα , αλλά και την συμμετοχή  του περιφεριακού συμβούλου του Μετώπου Ανάπτυξης  για την Κ. Μακεδονία Νίκου Παπανικολάου.
 Αργά το βράδυ οι συνδημότες μας αποφάσισαν να αναστείλουν την κατάληψη αφού πρώτα έλαβαν δεσμεύσεις από την "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε." πως θα ανοίξει τις εισόδους σε Σκοτίνα και Ν. Παντελεήμονα επιτρέποντας και πάλι την ελέυθερη κίνηση των πολιτών, αλλά θεσμεύτηκαν να επιστρέψουν δριμύτεροι σε περίπτωση που η εταιρεία αθετήσει τις υποσχέσεις της.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου