Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΟΡΥΒΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ Νερό Πλαταμώνα καλό, έδειξαν οι έλεγχοι. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΟΥΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ


«Δείγμα νερών κανονικό» στον Πλαταμώνα έδειξαν πολύ πρόσφατα αποτελέσματα ελέγχων που πραγματοποίησε το β’ τμήμα της β’ χημικής υπηρεσίας Θεσσαλονίκης της γενικής διεύθυνσης του γενικού χημείου του κράτους, υπηρεσία που ανήκει στο υπουργείο οικονομικών.
Τα αποτελέσματα αυτά έρχονται να καθησυχάσουν πολίτες του Πλαταμώνα, επειδή το προηγούμενο διάστημα είχαν διαδοθεί αρνητικές φήμες για την ποιότητα του νερού, γεγονός που είχε προκαλέσει δημοσιεύματα τα οποία με τη σειρά τους έφεραν ανησυχία σε κατοίκους της περιοχής.
Σύμφωνα με την έκθεση εξέτασης δειγμάτων που απέστειλε η αρμόδια υπηρεσία προς την «Κοινοπραξία Κατασκευής Μαλιακός – Κλειδί», έκθεση για την οποία έλαβε γνώση και ο δήμος Δίου-Ολύμπου, η παραλαβή δειγμάτων νερού για έλεγχο έγινε στις 11 Ιανουαρίου 2011 ενώ η εξέταση έγινε στις 18 Ιανουαρίου.
Σε όλα τα δείγματα που εξετάστηκαν, η γνωμάτευση ήταν ότι το «δείγμα νερού (είναι) κανονικό ως προς τις εξετασθείσες παραμέτρους», σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση Υ2/2600/2001 (ΦΕΚ 892/Β/11-7-2001. «Ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης»), όπως τροποποιήθηκε με την κοινή υπουργική απόφαση ΔΥΓ2/Γ.Π./38295/2007 (ΦΕΚ 630/Β/26/4/2007).
Επίσης, στην ίδια έκθεση αναφέρεται ότι οι έλεγχοι έγιναν σε νερά πηγών του Πλαταμώνα και συγκεκριμένα στην «πηγή μουσών ΑΝΩ», στην «πηγή μουσών ΚΑΤΩ», στην «πηγή ΑΓΙΟ ΒΗΜΑ» καθώς και στην «πηγή ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ». Και τα ευρήματα που προέκυψαν, ήταν πολύ κάτω από την ανώτατη παραμετρική τιμή.
Για παράδειγμα, σε όλες τις μετρήσεις το στοιχείο «σίδηρος» βρέθηκε να είναι στην κλίμακα 20, όταν η ανώτατη παραμετρική πηγή είναι 200 ενώ σε χαμηλά επίπεδα βρέθηκαν και οι μετρήσεις σε άλλα στοιχεία που εξετάστηκαν.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τις μετρήσεις αυτές τις ζήτησε η ίδια η «Κοινοπραξία Κατασκευής Μαλιακός – Κλειδί» στις 11/1/2011 (όπως φαίνεται από το απαντητικό έγγραφο του γενικού χημείου του κράτους), μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε το προηγούμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου