Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Θανάσης Παπαγεωργίου - Δελτία Τύπου

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ



  Κατερίνη 28 Ιανουαρίου 2011

                   

Ενημερωτικές συναντήσεις Αγροτών

Ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του Βουλευτή Θ. Παπαγεωργίου ο Ειδικός Γραμματέας κ. Ε. Διβάρης και στελέχη του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για ενημερωτικές συναντήσεις αγροτών στην Πιερία.

Ενημερωτικές συναντήσεις για τους καπνοπαραγωγούς, τους μυδοκαλλιεργητές και συνολικά τους αγρότες της Πιερίας ζήτησε ο Βουλευτής Πιερίας κ. Θ. Παπαγεωργίου από τον Ειδικό Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ε. Διβάρη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΠΕΓΕΠ κ. Π. Βασιλόπουλο και την ΠΑΣΕΓΕΣ.

Στόχος είναι να ενημερωθούν οι καπνοπαραγωγοί και γενικότερα οι αγρότες για τα μέτρα και τις δράσεις που αφορούν την καπνοπαραγωγή, τον εκσυγχρονισμό και την στήριξη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων (πρόγραμμα ΟΠΑΑΧ, LEADER, Σχέδια Βελτίωσης), καθώς και σε σχέση με την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (2014 – 2020) που τώρα διαμορφώνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης οι μυδοκαλλιεργητές της Πιερίας να ενημερωθούν από τον Οργανισμό Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την πορεία της διαδικασίας εγκαθίδρυσης σχήματος πιστοποιημένης ποιότητας της ελληνικής μυδοκαλλιέργειας και ειδικότερα της μυδοκαλλιέργειας της Πιερίας η οποία ξεκίνησε με παρέμβαση του κ. Παπαγεωργίου.

Ήδη όπως απάντησε ο Ειδικός Γενικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ε. Διβάρης, έχει αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση στην Πιερία για την ενημέρωση των αγροτών – καπνοπαραγωγών σε συνεργασία με την ΠΑΣΕΓΕΣ και την τοπική ΕΑΣ.
Σύντομα θα ανακοινωθεί και η συνάντηση με τους μυδοκαλλιεργητές.  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου