Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011

ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λιτόχωρο, 25 Ιανουαρίου 2011

Ενημερώνουμε τους συνδημότες μας, για τα γεγονότα της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Δίου-Ολύμπου.

Κατά τη συζήτηση του τετάρτου θέματος της ημερήσιας διάταξης «Συγχώνευση των Ανωνύμων Εταιρειών του δήμου», δηλαδή της ΔΕΑΛ (Αμμωρυχείο) και της Δημοτικής Κατασκευαστικής Δήμου Δίου Α.Ε., εκτάκτως και εκτός ημερησίας διάταξης, ζητήθηκε ο ορισμός μελών του 11μελούς Δ.Σ. της νέας εταιρίας (που θα ονομάζεται Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δίου Ολύμπου Α.Ε. ή ΔΕΑΔΟ), εκ των οποίων οι τρεις (3) να είναι δημοτικοί σύμβουλοι, και οι οκτώ (8) δημότες.

Ο δήμαρχος κ.Παπαθανασίου, πρότεινε στην αντιπολίτευση μία θέση αιρετού συμβούλου και καμία δημότη.

Υποψηφιότητα για τη θέση αυτή έθεσε ο κ. Αθανάσιος Καλαϊτζής, δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης μετά από πρόταση του επικεφαλής του συνδυασμού κ. Κώνσταντίνου Δημόπουλου. Ομοίως αυτοπροτάθηκε ως υποψήφιος και ο επικεφαλής της ελάσσονος κ. Αθανάσιος Τσιφοδήμος.

Κατόπιν ψηφοφορίας από το σύνολο του Δ.Σ., και με καθαρή στήριξη της συμπολίτευσης, προκρίθηκε η συμμετοχή ως τακτικού μέλους του κ. Τσιφοδήμου (με αναπληρωματικό τον κ. Λαμπονίκο της ιδίας παράταξης), καταψηφίζοντας την πρότασή μας για συμμετοχή του συμβούλου μας κ.Καλαιτζή.

Αποτέλεσμα:
Η μη εκπροσώπηση της μείζονος αντιπολίτευσης, με έστω ένα μέλος στο Δ.Σ., στο διοικητικό συμβούλιο της νέας εταιρείας, που κατά βασικό σκοπό της έχει την εκμετάλλευση των αμμορυχείων του Δήμου, και η οποία αποτελεί το σημείο διχασμού, για το σύνολο των διοικήσεων του δήμου Λιτοχώρου, κατά την τελευταία 20ετία.

Η απάντηση του κ. Παπαθανασίου, στην παρέμβαση - πρόταση του κ. Δημόπουλου για αναλογική εκπροσώπηση ή τουλάχιστο τη συμμετοχή ενός συμβούλου ή, έστω, δημότη που θα καταλάβει τη θέση ενός από τους 8 δημότες στο Δ.Σ., ήταν ιδιαίτερα αλαζονική, αφού τον προέτρεψε, απαξιωτικά, να ασκήσει κατά της απόφασης προσφυγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σημειώνουμε πως μέλος στο Δ.Σ. τοποθετήθηκε και έτερος προερχόμενος από το συνδυασμό του κ. Τσιφοδήμου, ο κ. Ιωάννης Νίκας, πρώην δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού του, με αναπληρωτή τον κοινοτικό σύμβουλο κ. Άρη Στάχταρη.

Η μη εκπροσώπηση της παράταξης του 45% του δήμου Δίου-Ολύμπου, επιβεβαιώνει τουλάχιστο, την ύπαρξη συνεργασίας και συναίνεσης, μεταξύ των κ.κ. Παπαθανασίου και Τσιφοδήμου.

Αφήνουμε τα συμπεράσματα στους συνδημότες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου