Τρίτη, 16 Απριλίου 2013

Εσωκομματική κριτική σε Βενιζέλο... από Ευρώπη

ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΠΤΑΚΤΙΝΟΙ!!!

Δείτε τι προτείνει στο Β. Βενιζέλο ο επικεφαλής των ευρωσοσιαλιστών

Ο Σβόμποντα με δηλώσεις του σε εκδήλωση που έγινε στις Βρυξέλλες υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συνεργαστεί με τη ΔΗΜΑΡ και τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να σχηματιστεί στην Ελλάδα, όπως είπε, η «καλύτερη μελλοντική αριστερά».

Πιο συγκεκριμένα ο επικεφαλής των ευρωσοσιαλιστών δήλωσε: «Θα ήθελα το ΠΑΣΟΚ να βρει έναν τρόπο στενής συνομιλίας με τη ΔΗΜΑΡ, αλλά και με πολλούς λογικούς ανθρώπους στον ΣΥΡΙΖΑ. Έχω γνωρίσει πολλά άτομα στο ΣΥΡΙΖΑ που έχουν μεν αριστερές απόψεις, αλλά παράλληλα εποικοδομητικές απόψεις και για μένα δεν πρόκειται για μια ομάδα που είναι απόλυτα ανεύθυνοι. Η καλύτερη μελλοντική αριστερά θα πρέπει να σχηματιστεί από το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και το ΣΥΡΙΖΑ. Τότε μόνο θα υπάρξει η δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα Κίνημα που θα ελκύει πολλούς ανθρώπους που σήμερα στερούνται των κοινωνικών τους δικαιωμάτων, και που δεν θα λένε μόνο για τις δυσκολίες των πραγμάτων, αλλά και θα γνωρίζουν τι πρέπει να γίνει».

Ταυτόχρονα ο Χάνες Σβόμποντα άσκησε κριτική και στον τρόπο που πολιτεύεται το ΠΑΣΟΚ καθώς υποστήριξε ότι πρέπει ναι μεν να στηρίξει την κυβέρνηση, αλλά να ρίξει βάρος και στα κοινωνικά θέματα, αφήνοντας να εννοηθεί πως έχει χαθεί η επαφή της Ιπποκράτους με την κοινωνία.

Συγκεκριμένα υποστήριξε πως «το ΠΑΣΟΚ πρέπει ν’ αλλάξει, πρέπει να βρει έναν τρόπο να στηρίξει την κυβέρνηση θετικά, πραγματιστικά, διότι χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση στην Ελλάδα που να μπορεί να διαπραγματευθεί και να συνομιλεί με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Ωστόσο την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κοιτάξει τα κοινωνικά ζητήματα».

Η διπλή αυτή αμφισβήτηση Σβόμποντα (αφενός συνεργασία με ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου έλλειμμα πολιτικής στα κοινωνικά θέματα) έχει κάνει σύμφωνα με πληροφορίες έξαλλο τον Βενιζέλο. Συνεργάτες του υποστηρίζουν ότι δεν δέχονται «υποδείξεις στο θέμα των συμμαχιών», ενώ λένε ότι το ΠΑΣΟΚ «τα κοινωνικά θέματα τα αναδεικνύει με προτάσεις που καθημερινά καταθέτει στη Βουλή και στην κυβέρνηση».

Πηγή: matrix 24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου