Τρίτη, 16 Απριλίου 2013

Σκέφτονται τη... Χαριλάου Τρικούπη

Ακόμη και το σενάριο επιστροφής στη Χαριλάου Τρικούπη αρχίζει να συζητείται στο ΠΑΣΟΚ ως μερική λύση στην οικονομική δυσπραγία που το ταλανίζει. Η οικονομική κατάσταση περιγράφεται ως τραγική και το κόμμα αντιμετωπίζει πρόβλημα βιωσιμότητας.

Η κρατική επιχορήγηση του ΠΑΣΟΚ περιορίστηκε δραματικά στο 10% των κονδυλίων που λάμβανε τα προηγούμενα χρόνια και από περίπου 22 εκατ. ευρώ το 2011, λόγω και της αυξημένης εκλογικής του δύναμης, προβλέπεται για το 2013 και 2014 να εισπράξει περίπου 2,5 εκατ. Κι αυτά όμως δεν μπαίνουν στο ταμείο, αφού είναι εκχωρημένα λόγω δανείων στις τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γενικός διευθυντής του κόμματος Νίκος Σαλαγιάννης έχει ενημερώσει διεξοδικά για τα οικτρά οικονομικά του κόμματος τόσο τον Βαγγέλη Βενιζέλο όσο και τον νέο γραμματέα Νίκο Ανδρουλάκη ούτως ώστε τις επόμενες ημέρες να εκθέσει την κατάσταση στα συλλογικά όργανα και να ληφθούν αποφάσεις.

Ο κ. Σαλαγιάννης εμφανίζεται αποφασισμένος να προτείνει τη μετακόμιση των κεντρικών γραφείων στο παλιό ιστορικό κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη 50 ώστε να περιοριστούν τα μηνιαία έξοδα σε ενοίκια. Σήμερα, το ΠΑΣΟΚ καταβάλλει 35.000 ευρώ μηνιαίως για το κτίριο της Ιπποκράτους από 67.000 που έδινε πριν από τη νέα συμφωνία, ενώ για τη Χαριλάου Τρικούπη 5.000 από 11.500 που έδινε πριν
.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου