Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΓΡ.ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ-13 - Αγροτικές εργασίες μηνός Απριλίου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ – ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
Αγροτικές εργασίες μηνός Μαρτίου

Σπέρνουμε: Καλαμπόκια, φασόλια, ντομάτες, μελιτζάνες, πιπεριές, καρότα, παντζάρια, ραπανάκια, αντίδια, σπανάκια, σέσκλα, πράσα, σέλινο, μαϊντανό, άνηθο, κόλιανδρο.

Μεταφυτεύουμε: Ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, αγγούρια, κολοκύθια (εφόσον ο καιρός το επιτρέπει) στην οριστική τους θέση.

Δεντροκομικές εργασίες το μήνα Απρίλιο:
Καταβάλλεται η δέουσα προσοχή για την καλή ισορροπία των βραχιόνων και λοιπών κλάδων, λόγο της μεγάλης ευλυγισίας αυτών την συγκεκριμένη εποχή.

Εκτελούνται τα πρώτα βλαστολογήματα, δια της αφαιρέσεως των περιττών και πλεοναζόντων βλαστών και γενικεύονται οι εγκεντρισμοί σε όλα σχεδόν τα δέντρα.

Την εποχή αυτή ξεκινάνε πλέον τα βοτανίσματα, σκαλίσματα και ποτίσματα τα οποία από δω και εμπρός πρέπει να εκτελούνται τακτικά και ανελλιπώς, με σκοπό να κερδίζεται η πρώτη βλάστησης πρώιμα.


Πρέπει να καταπολεμόνται εγκαίρως και αποτελεσματικός οι πολλές εμφανιζόμενες ασθένειες, ιδίως τα διάφορα επιβλαβή έντομα, τα οποία ο ήλιος του Απριλίου ξυπνάει και ζωογονεί .

Μέγιστη φροντίδα πρέπει να καταβάλλεται κυρίως για την πρόληψη ή καταπολέμηση των αφείδων (μελίγκρας) και του εξώασκου (κατσαρώματος) της ροδακινιάς.

Στο αμπέλι κάνουμε ψεκασμούς με θειαφίσματα ή με ωιδιοκτόνο.

Για σπόρο: Δεν παραλείπουμε να αφήσουμε τα καλύτερα λαχανικά από τα μπρόκολα, κουνουπίδια, λάχανα, μαρούλια, για να κρατήσουμε το δικό μας σπόρο. Το ίδιο για τα κουκιά και τον αρακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου