Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ 100 ΧΡΟΝΙΑ

Πηνελόπη Ματσούκα
Όλυμπος, 100 χρόνια / Olympus, 100 years
"όπως πετάει ο γλάρος"
από τις εκδόσεις Ανάβαση

Οι εκδόσεις Ανάβαση και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το λεύκωμα Όλυμπος, 100 χρόνια /Olympus, 100 years, σε φωτογραφίες, κείμενα και επιμέλεια έκδοσης Πηνελόπης Ματσούκα.

Ομιλητές:
Γιάννης Πίκουλας, καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Νίκος Νέζης, συγγραφέας - ερευνητής
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης, Δημήτρης Γεωργούλης.
Θα ακολουθήσει προβολή αεροφωτογραφιών από τον Όλυμπο και άλλα ελληνικά τοπία

Πετάξαμε πάνω από τα 14.000 πόδια -ψηλότερα από τις κορυφές του Ολύμπου- στην καρδιά του χειμώνα, είδαμε το φως της δύσης να βάφει κόκκινες τις ορθοπλαγιές του Στεφανιού και του Μύτικα, σηκωθήκαμε στον αέρα πρωινά πριν τ ανατολή, φέραμε γύρους το βουνό για να δούμε όλες τις αποχρώσεις στα φθινοπωρινά δάση του... και φτιάξαμε αυτό το λεύκωμα για να μοιραστούμε μαζί σας την απέραντη δύναμη και την αισθητική τελειότητα του θεϊκού βουνού.
Η έκδοση συμπίπτει με την επέτειο των 100 χρόνων από την πρώτη ανάβαση στην κορυφή του Ολύμπου και καταγράφει τα σημαντικότερα γεγονότα της πρόσφατης ορειβατικής ιστορίας του, αλλά και αφηγήσεις ανθρώπων που συνέδεσαν τη ζωή τους με το θεϊκό βουνό.

Το λεύκωμα του Ολύμπου είναι το 8ο της σειράς «όπως πετάει ο γλάρος», μετά τη Νάξο, την Πάρο, τη Μάνη, την Κεφαλονιά-Ιθάκη, τη Λευκάδα, τη Ρόδο και τα βουνά Παρνασσός-Γκιώνα-Βαρδούσια
Στόχος αυτών των λευκωμάτων είναι να περιγράψουν με εικόνες κάθε τόπο που πραγματεύονται αλλά κυρίως να αναδείξουν την ομορφιά και τις διαχρονικές αξίες του ελληνικού τοπίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου