Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Σωματειο εργαζομενων Tosoh Hellas - Δελτίο Τύπου

Η Διοίκηση του σωματείου εργαζομένων της Tosoh Hellas εκφράζοντας τα μελή της, στέλνει μήνυμα αγωνίας προς όλους τους επίσημους κρατικούς φορείς και στα αρμόδια πολιτικά πρόσωπα. Αναφερόμαστε στο μείζον πρόβλημα της εργοδότριας εταιρίας μας, σχετικά με την διαχείριση του παραπροϊόντος της παραγωγικής μας διαδικασίας.

Εργαζόμαστε σε μια καθαρά εξαγωγική εταιρία ιαπωνικών συμφερόντων, η οποία δραστηριοποιείται στη χώρα μας από το 1974. Παράγουμε υψηλής ποιότητας προϊόν, ηλεκτρολυτικό διοξείδιο του μαγγανίου (ΜnΟ2). Η εταιρία, με τον κόπο των εργαζομένων της, έχει αναδειχθεί σε πρώτο παραγωγό του συγκεκριμένου προϊόντος εντός της ευρωπαϊκής ένωσης και σε έναν από τους μεγαλύτερους στο κόσμο. Οι επενδύσεις με κεφάλαια προερχόμενα από το εξωτερικό γίνονται σε ετήσια βάση με σκοπό να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητα της εταιρίας σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό, διεθνές, περιβάλλον. Ταυτόχρονα, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι δαπανούνται μεγάλα ποσά προκειμένου να τηρούνται όλοι οι προβλεπόμενοι από το κράτος περιβαλλοντολογικοί όροι, ενώ διενεργούνται τακτικοί έλεγχοι. Η εταιρία έχει πιστοποιηθεί με ISO 14001 για την περιβαλλοντική της λειτουργία.

Έχουμε την τύχη στους καιρούς που ζούμε να εργαζόμαστε σε μια υγιή επιχείρηση που απασχολεί 100 και πλέον εργαζόμενους, συντηρεί μεγάλο δίκτυο συνεργατών και προμηθευτών και αποδίδει τεράστια ποσά σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Ενώ λοιπόν έχουμε μια βιώσιμη επιχείρηση, η έλλειψη κρατικής μέριμνας σχετικά με την διάθεση βιομηχανικών καταλοίπων θέτει σε κίνδυνο την περεταίρω λειτουργία και ανάπτυξη της.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι, μετά τους σχετικούς ελέγχους που έχουν διενεργηθεί, το παραπροϊόν που προκύπτει έχει πιστοποιημένα καταταγεί στα μη επικίνδυνα υλικά συμφωνά με τα όρια που έχουν θεσπιστεί από την Ελληνική Πολιτεία, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η εταιρία στην προσπάθεια της, πάντα μέσα σε νόμιμα πλαίσια, να διαχειριστεί το παραπροϊόν αντιμετωπίζει καθημερινά τον παραλογισμό της ελληνικής γραφειοκρατίας αλλά και την αλλοπρόσαλλη στάση πολιτικών παραγόντων . Οι μέτοχοι στην Ιαπωνία αδυνατούν να κατανοήσουν πως οι κρατικοί φορείς σε μια χώρα μέλος της ευρωπαϊκής ένωσης λειτουργούν ανασταλτικά στην ανάπτυξη μιας επιχείρησης.

Πως είναι δυνατόν σε μια εποχή που η ανάπτυξη και οι επενδύσεις είναι ένα στοίχημα για την χώρα μας να μην στηρίζονται οι ήδη υπάρχουσες επενδύσεις , όπως αυτή της Tosoh Hellas, με δεδομένη μάλιστα την πρόθεση δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Διαισθανόμενοι τον κίνδυνο σας καλούμε να αντιμετωπίσετε με την υπευθυνότητα που αρμόζει το σοβαρότατο αυτό θέμα. Λάβετε υπόψη σας τις σοβαρότατες συνέπειες που θα έχει το κλείσιμο μιας υγιέστατης επιχείρηση, τους άνεργους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, τα χρήματα που θα σταματήσουν να εισρέουν στα ασφαλιστικά και κρατικά ταμεία, τον αντίκτυπο που θα έχει η είδηση σε όσες εταιρίες σκοπεύουν να επενδύσουν στην Ελλάδα την στιγμή που γίνεται αγώνας για προσέλκυση νέων επενδύσεων.
Το Σωματείο Εργαζομένων της TOSOH Hellas δεν είναι εδώ για να υποστηρίξει την εργοδοσία. Είναι εδώ για να υπερασπίσει το θεμελιώδες δικαίωμα της εργασίας, τις θέσεις εργασίας, αλλά και το συμφέρον των εργαζομένων της εταιρείας.

Γνωρίζοντας τις πολιτικές εξελίξεις και φοβούμενοι ότι η εργασία μας κινδυνεύει να γίνει αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, ελπίζουμε οι τοποθετήσεις να έχουν ως γνώμονα την εφαρμογή της αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον και στους νόμους του Κράτους.

Με Εκτίμηση,

το Δ.Σ του Σωματείου εργαζομένων της Tosoh Hellas.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου