Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2012

Αυτά είναι τα μεγάλα έργα που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα φέρουν ανάπτυξη. ΕΥΓΕ Αντώνη Σαμαρά!

Προώθηση πρωτοβουλιών Αθήνας και Ρώμης
«Κοινό συμφέρον» Ελλάδας και Ιταλίας ο αγωγός φυσικού αερίου TAP
Σε προώθηση πολιτικών πρωτοβουλιών με στόχο την υλοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου TAP συμφωνούν Αθήνα και Ρώμη, θεωρώντας πως ο αγωγός αποτελεί κοινό συμφέρον των δύο χωρών ώστε να μην αποκλειστούν από τον Νότιο Ενεργειακό Διάδρομο, στον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) σχεδιάζει να στηρίξει μεγάλο μέρος της ενεργειακής της τροφοδοσίας.

Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά τη συνάντηση που είχε στη Ρώμη ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Αβραμόπουλος με τον Ιταλό ομόλογό του Τζούλιο Τέρζι. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο υφυπουργός Ενέργειας Ασ.Παπαγεωργίου.

Η κοινοπραξία του Σαχ Ντενίζ που εκμεταλλεύεται τα αποθέματα φυσικού αερίου στο ομώνυμο κοίτασμα έχει αυτή τη στιγμή καταλήξει σε δύο εναλλακτικούς δρόμους για το πέρασμα του αερίου.

Ο ένας είναι ο αγωγός ΤΑΡ, ο οποίος διέρχεται από την Ελλάδα, την Αλβανία και την Ιταλία και ο δεύτερος ο Nabucco West, μία μικρότερη εκδοχή του υπερφιλόδοξου σχεδίου αγωγού Nabucco, με κατάληξη την Κεντρική Ευρώπη (Αυστρία). Ο ΤΑΡ αντικαθιστά ουσιαστικά στους ελληνικούς σχεδιασμούς τον ITGI (Τουρκία-Ελλάδα- Ιταλία).

«Συμφωνήσαμε να προωθηθούν αμέσως πολιτικές πρωτοβουλίες ώστε η Ιταλία και η Ελλάδα και βεβαίως η Αλβανία να συνεργαστούν για τη δημιουργία του απαραίτητου πολιτικού πλαισίου μέσα από το οποίο θα προωθηθούν συγκεκριμένες πλέον πρωτοβουλίες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου