Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Θα μας τρελλάνουν! “Συντριβάνι” βάφτισε το αρμόδιο κλιμάκιο την πισίνα των φυλακών Κορυδαλλού

Θα μας τρελλάνουν εντελώς! Διακοσμητικό συντριβάνι είναι η επίμαχη «πισίνα» που κατασκευάστηκε στην αυλή του Ψυχιατρικού Ιδρύματος των φυλακών Κορυδαλλού, σύμφωνα με το πόρισμα του τεχνικού κλιμακίου του υπουργείου Δικαιοσύνης και η οποία φιγουάρισε στο “Πρώτο Θέμα” της Κυριακής. Από τα μπάζα μάλιστα τόσκασαν και δύο κρατούμενοι σύμφωνα με την εφημείδα… Το πόρισμα παραδόθηκε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης και όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «στην είσοδο του προαυλίου υπάρχει διακοσμητικός βράχος εν είδει καταρράκτη από τον οποίο ξεκινά ροή νερού που μέσω ενός διαμορφωμένου αύλακα επενδεδυμένου με πέτρα, οδηγείται σε κατασκευή συλλογής νερού ορθογωνικού σχήματος, εξωτερικών διαστάσεων 7,38 Χ 4,17, εσωτερικά επενδεδυμένη με πλακίδια και με εσωτερικά επιτοίχιο φωτισμό.
Το βάθος είναι κλιμακωτό και συγκεκριμένα 2 μ. σε τμήμα εσωτερικού εμβαδού 3,28 Χ 4,17, ενώ η υπόλοιπη επιφάνεια χωρίζεται σε δύο αναβαθμούς βάθους 1,25 και 0,70 αντίστοιχα. Στον έναν αναβαθμό έχει τοποθετηθεί αντλία, η οποία μεταφέρει το νερό στον υπερκείμενο διακοσμητικό βράχο και το νερό επανέρχεται με φυσική ροή».
Σύμφωνα με το πόρισμα, κατά την αυτοψία «δεν διαπιστώθηκε στην παραπάνω κατασκευή να πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη λειτουργία κολυμβητικής δεξαμενής, όπως πρόσβαση, μηχανισμός καθαρισμού, περιμετρική αποστράγγιση υπερχείλισης κ.λπ.».
Πάντως στην έκθεση αναφέρεται ότι στον χώρο «έχει τοποθετηθεί προκατασκευασμένη ψησταριά πλησίον του εσωτερικού φράχτη» και «περιμετρικά του κήπου έχουν κατασκευασθεί κλουβιά με διάφορα είδη πτηνών και σε ένα τμήμα του κήπου υπάρχει ένα μικρό περιβόλι».
Το υπουργείο Δικαιοσύνης διαβίβασε στον αρμόδιο εισαγγελέα έγγραφα από τα οποία προκύπτει ότι ουδέποτε είχε ζητηθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης σχετική άδεια ή είχε γίνει λόγος για την κατασκευή των επίμαχων έργων, αλλά ούτε είχε εγκριθεί σχετική πίστωση.
Είμαστε πάντως μια χώρα για γέλια και για κλάματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου