Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

27 Ιουλίου με 5 Αυγούστου το 15ο camping της Νεολαίας Συνασπισμού στον Βαρικό, στο Λιτόχωρο

Για άλλη μια χρονιά τέτοιες μέρες τα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης στη Θεμιστοκλέους είναι ανοιχτά από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ με μια βασική αποστολή. Η αντίστροφη μέτρηση για το 15ο camping της Νεολαίας Συνασπισμού έχει αρχίσει, την προσεχή Παρασκευή 27 Ιουλίου είναι οι πρώτες αναχωρήσεις για το Βαρικό Πιερίας, στην περιοχή του Λιτόχωρου και τα τηλέφωνα στα γραφεία χτυπάνε ασταμάτητα, κόσμος περνάει για να ζητήσει πληροφορίες για το camping, την περιοχή, το πρόγραμμα, να δηλώσει συμμετοχή. Υπάρχει λοιπόν πολλή γραφειοκρατική δουλειά αλλά, τουλάχιστον, είναι για... ιερό σκοπό!

Κάθε καλοκαίρι, η Νεολαία επιλέγει διαφορετικό προορισμό. Όπως μας λέει η Νεφέλη που βρίσκεται στα γραφεία, φέτος στις πρώτες προτεραιότητες ήταν να είναι όσο το δυνατόν πιο οικονομικές οι διακοπές. Γι' αυτό δεν προτίμησαν κάποιο νησί στις Κυκλάδες, όπως έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν, αφού, ιδιαίτερα για τα παιδιά από τη Βόρεια Ελλάδα, το κόστος θα ήταν απαγορευτικό.

Το camping στο Βαρικό, μας λένε τα παιδιά που έχουν επιφορτισθεί με την οργάνωσή του, είναι πολύ όμορφο, με μια μεγάλη, αμμουδερή παραλία. Όπως όμορφη είναι και η γύρω περιοχή που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες με τις εκδρομές που οργανώνονται στον Όλυμπο και στον αρχαιολογικό χώρο του Δίον - στο Μουσείο του μάλιστα εκείνες τις μέρες θα φιλοξενείται έκθεση για τη ρωσική πρωτοπορία. Αλλά και το ρεμπέτικο γλέντι που παραδοσιακά γίνεται προς το τέλος των διακοπών, θα γίνει στο Λιτόχωρο είναι άλλη μια ευκαιρία για εξόρμηση.

Για μια ακόμη φορά θα γίνει "πολλή" κουβέντα και "ζύμωση" για όλα τα κρίσιμα θέματα της περιόδου. Φέτος ιδιαίτερα αναβαθμισμένο είναι και το πολιτιστικό πρόγραμμα με θερινό cinema και βραδινές συναυλίες. Ο Λεωνίδας κάνει τις τελευταίες συνεννοήσεις για τον ήχο και τις σκηνές και, δίπλα του, η Ελμίνα μας εξηγεί ότι το camping στήνεται όσο γίνεται πιο αυτοοργανωμένα. Για οικονομικούς λόγους αλλά και για την προώθηση μιας άλλης, εναλλακτικής αντίληψης διακοπών, μακριά από το εμπορευματοποιημένο πρότυπο, την "προκάτ" διασκέδαση που προορίζεται για καταναλωτές.

Θα λειτουργεί αυτοδιαχειριζόμενο beach-bar, θα γίνουν τουρνουά ποδοσφαίρου, beach-volley και σκάκι. Θα υπάρχουν σχεδόν καθημερινά εργαστήρια - workshops ενώ, παραδοσιακά, το πρόγραμμα εμπλουτίζεται από πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν μέσα στις μέρες οργανώσεις ή απλώς παρέες με ειδικά ενδιαφέροντα. Εξάλλου οι δέκα αυτές μέρες είναι η καλύτερη ευκαιρία για τα μέλη της οργάνωσης να γνωριστούν και να συνδεθούν περισσότερο. Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει την Τρίτη στις 31 Ιουλίου στην Κατερίνη ενώ το camping ολοκληρώνεται την Κυριακή 5 Αυγούστου.



Το πρόγραμμα:



Παρασκευή 27 Ιουλίου:

Θερινό Cinema: «Even the rain», του Isiar Bolain



Σάββατο 28 Ιουλίου

1 μ.μ., Workshop: Αγώνας ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, συζήτηση με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Κ. Ιγκλέζη

7:30 μ.μ., θεματικό εργαστήρι: «Ακροδεξιά και κράτος έκτακτης ανάγκης». Ομιλητές: Χ. Λάσκος (μέλος Π.Γ. ΣΥΝ), Τ. Χριστοδουλοπούλου (μέλος Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ)

Θερινό cinema: «Τα κορίτσια της βροχής», της Αλίντας Δημητρίου



Κυριακή 29 Ιουλίου

1:30 μ.μ., Workshop: Portrait Painting με τον Τ. Νυφαδόπουλο

7:30 μ.μ., Θεωρητικό εργαστήρι: «Αριστερά και Ηγεμονία». Ομιλητές: Γ. Μηλιός (καθηγητής ΕΜΠ, μέλος ΚΠΕ ΣΥΝ), Δ. Τζανακόπουλος (υπ. διδάκτωρ Φιλοσοφίας, πρώην γραμματέας Νεολαίας ΣΥΝ), Ν. Σεβαστάκης (καθηγητής Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ).

Συναυλία με τους «Skelters»



Δευτέρα 30 Ιουλίου

1:30 μ.μ., Workshop: Συζητώντας για το οπαδικό κίνημα, με τους Β. Διαμαντόπουλο (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ) και τον Τ. Συνοδινό (Τμήμα Αθλητισμού ΣΥΝ)

7:30 μ.μ., Εκδήλωση: «Μιλώντας για το νέο πολιτικό υποκείμενο της Αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά σε νέα καθήκοντα». Ομιλητές: Δ. Βίτσας (γραμματέας ΚΠΕ ΣΥΝ), Π. Λάμπρου (μέλος ΑΚΟΑ), Π. Κόσμας (μέλος ΚΟΚΚΙΝΟ), Τ. Χριστοδουλοπούλου (Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ)

Συναυλία με τους «Penny and the Swinging Cats»



Τρίτη 31 Ιουλίου

1:30 μ.μ., Στρογγυλό τραπέζι: Συζητώντας για τα Social Media και τα νέα μέσα στο Διαδίκτυο

7:30 μ.μ., Κεντρική ανοιχτή εκδήλωση της Νεολαίας Συνασπισμού στην πόλη της Κατερίνης με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα



Τετάρτη 1 Αυγούστου

Εκδρομή στον Όλυμπο

1:30 μ.μ., Στρογγυλό τραπέζι: "Συνεταιρισμοί, μία εναλλακτική μορφή οικονομικής και κοινωνικής οργάνωσης"

7:30 μ.μ., Εκδήλωση: «Η Ευρώπη σε κρίση, η στρατηγική της Αριστεράς». Ομιλητές: Ν. Χουντής (ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ), Σ. Λαπατσιώρας (καθηγητής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης), Γ. Μπουρνούς (μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς)

Συναυλία με τους «Baildsa» και τους «Ska Non Tropo»



Πέμπτη 2 Αυγούστου

Εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο του Δίον

7:30 μ.μ., Θεωρητικό εργαστήρι: «Χτίζοντας το αντι-παράδειγμα, δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης». Ομιλητές: Π. Λινάρδος-Ρυλμόν (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ), Ε. Πορτάλιου (Δημοτική Σύμβουλος Αθήνας), Θ. Σδούκος (Κοινωνικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης)

Θερινό cinema: «Τα χιόνια του Κιλιμάντζαρο» του Robert Guédiguian



Παρασκευή 3 Αυγούστου

1:30 μ.μ., Workshop: Συζητώντας για τις έμφυλες σχέσεις και τον σεξισμό

5 μ.μ., Συνελεύσεις: Σπουδάζουσας, Μαθητών, Εργαζομένων

Ρεμπέτικο Γλέντι στο Λιτόχωρο



Σάββατο 4 Αυγούστου

1:30 μ.μ., Workshop: Hack-LAB

7:30 μ.μ., Εκδήλωση: «Ιδιωτικοποιήσεις: Το νερό και η ενέργεια στο στόχαστρο». Ομιλητές: Η. Διώτη (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ), Α. Αλεξανδρής (μέλος διοίκησης σωματείου ορυχείων σταθμών ΔΕΗ Μεγαλόπολης)

Προβολή Ντοκιμαντέρ: «Κατάληψη» της Naomi Klein



Χρήσιμες Πληροφορίες: Οι αναχωρήσεις θα πραγματοποιούνται στις 27 και 28 Ιουλίου, ενώ η επιστροφή θα πραγματοποιηθεί την 5η Αυγούστου. Διαμονή κατά άτομο: 4 ευρώ ημερησίως. Οι παραπάνω τιμές ισχύουν με την εκπτωτική κάρτα συμμετοχής στο camping (κόστος 20 ευρώ για όσους μείνουν από 4-10 ημέρες και με εκπτωτική κάρτα 10 ευρώ για όσους μείνουν μέχρι 3 μέρες). Για δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2103809319 και στο neolaiasyn@yahoo.gr.

Πηγή: http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=703281

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου