Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Στον Α. Σαμαρά η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης εντός της ημέρας, «με τις δυνάμεις που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας» θα επιδιώξει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μετά από την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Σαμαράς θα αρχίσει τον κύκλο των συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Στις 2:00 μετά το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και στις 6:00 το απόγευμα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο.

Νωρίτερα, με τη φράση «δεν υπάρχει μακάρι αλλά είναι κατηγορική προσταγή πλέον», απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στην ευχή του προέδρου της απερχόμενης Βουλής Βύρωνα Πολύδωρα όταν του παρέδωσε λίγο πριν το μεσημέρι τα επίσημα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών. «Μακάρι να σχηματισθεί κυβέρνηση το συντομότερο δυνατόν» είπε ο κ. Πολύδωρας και πρόσθεσε ότι οι εκλογές διεξήχθησαν με άψογο τρόπο.

Ο κ. Πολύδωρας παρέδωσε στον Κάρολο Παπούλια το επίσημο πρακτικό των αποτελεσμάτων που του είχε δώσει νωρίτερα ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης.

Πριν από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Βουλής, ο Κάρολος Παπούλιας είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη.

Τέλος, ο Κ. Παπούλιας δεν απεδέχθη την παραίτηση που του υπέβαλε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος. «Δεν αποδέχομαι την παραίτησή σας προσωρινά και θα χρειαστεί να δουλέψετε ακόμη λίγο. Ελπίζω να είναι μικρό το διάστημα και πολύ γρήγορα να σχηματισθεί κυβέρνηση. Εκείνη τη στιγμή θα σας φωνάξω», είπε, χαμογελώντας, ο κ. Παπούλιας όταν ο κ. Πικραμμένος ανέφερε ότι με την έκδοση των αποτελεσμάτων λήγει και τυπικά η, κατά το Σύνταγμα, εντολή που είχε λάβει η υπηρεσιακή κυβέρνηση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου