Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Προαναγγελία διοργάνωσης ορειβατικού μαραθωνίου 2012 στον Όλυμπο - OLYMPUS MARATHON

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ «OLYMPUS MARATHON» ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ Δ.Ε.Α.Δ.Ο. Α.Ε.
558 αθλητές στον 9ο διεθνή Μαραθώνιο Ολύμπου
* ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 1.500 ΑΤΟΜΑ ΠΕΡΙΠΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΝΟΔΟΙ, ΜΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ, ΧΟΡΗΓΟΙ ΚΛΠ.
* ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24/6 ΣΤΙΣ 6.00 Π.Μ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΝ, ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ.
* ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, Ο ΟΡΕΙΝΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΣ ΗΛΙΑΣ ΚΟΝΤΟΣ, ΘΑ ΝΥΜΦΕΥΘΕΙ ΤΗΝ ΕΚΛΕΚΤΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥ, ΟΛΓΑ.

Περίπου 1.500 επισκέπτες θα φιλοξενήσει ο δήμος Δίου-Ολύμπου κατά το διάστημα από Τετάρτη 20 Ιουνίου μέχρι το τέλος του μηνός, λόγω της διεξαγωγής του 9ου διεθνούς ορεινού μαραθωνίου Ολύμπου (Olympus Marathon 2012 * Παρασκευή 22/6/2012 – Κυριακή 24/6/2012).
Οι εκδηλώσεις αυτές διοργανώνονται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Μαραθώνιος Ολύμπου» (διεθνής ονομασία: «Olympus Marathon») με συνδιοργανωτή τη δημοτική επιχείρηση ανάπτυξης δήμου Δίου-Ολύμπου (Δ.Ε.Α.Δ.Ο. Α.Ε.). Επίσης, η όλη διοργάνωση έχει την υλική και ηθική υποστήριξη του δήμου Δίου-Ολύμπου.
Εκτός από τους αγώνες και τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα γίνουν, ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει και ένας γάμος που θα γίνει, κατά τη διάρκεια του αγώνα, στο λιθόκτιστο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία που βρίσκεται στο Οροπέδιο των Μουσών, όπου ο αθλητής ορεινού τρεξίματος Γιάννης Κόντος θα νυμφευθεί την εκλεκτή της καρδιάς του, Όλγα. Περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα αυτό αναμένεται να ανακοινωθούν λίγο πριν από την τελετή του Μυστηρίου.
ΑΘΛΗΤΕΣ, ΣΥΝΟΔΟΙ, ΧΟΡΗΓΟΙ.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα φιλοξενηθούν 558 αθλητές από τους οποίους οι 89 θα είναι ξένοι, από 16 χώρες του κόσμου. Επίσης θα φιλοξενηθούν και γύρω στα 1.500 άτομα από το εξωτερικό και την Ελλάδα, που θα έρθουν προκειμένου να δουν αυτή τη μεγάλη αθλητική γιορτή που διεξάγεται κάθε χρόνο σε Λιτόχωρο και Δίον.
Να σημειωθεί ότι αναμένεται ικανός αριθμός αθλητών από τις ομάδες της Ρουμανίας, Ιταλίας, Ισπανίας και Καταλονίας.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αρκετά ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα της περιοχής έχουν κλειστεί εδώ και αρκετό διάστημα ενώ κάποιοι από τους επισκέπτες αναζητούν ακόμη και σήμερα δωμάτια για να μείνουν και να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του Olympus Marathon.
Από τους επισκέπτες, άλλοι είναι μέλη οικογενειών των αθλητριών και αθλητών, άλλοι είναι φίλοι ή αποτελούν παρέες, άλλοι είναι συνοδοί και αθλητικοί παράγοντες, άλλοι είναι δημοσιογράφοι κυρίως από το εξωτερικό ενώ υπάρχουν και εκπρόσωποι διαφόρων εταιριών – χορηγών που έρχονται για να στήσουν τα «περίπτερα» και τα πανό τους με στόχο να προβάλλουν διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ορισμένοι από αυτούς που θα συμμετάσχουν, είτε ως αθλητές, είτε ως συνοδοί και επισκέπτες, θα παραμείνουν και μετά τους αγώνες σε ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικά καταλύματα εντός των ορίων του δήμου Δίου-Ολύμπου προκειμένου να περάσουν σύντομες διακοπές.
Ο 9ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 2012
Ο Olympus Marathon είναι ένας μοναδικός αγώνας ορεινού τρεξίματος. Η διαδρομή του αναβιώνει μια ιερή πορεία της αρχαιότητας, τότε που οι προσκυνητές της πόλης του Δίου ανηφόριζαν κάθε καλοκαίρι στις κορυφές του Ολύμπου για να τιμήσουν τον υπέρτατο θεό τους, το Δία.
Σήμερα ο Olympus Marathon μετουσιώνει αυτή την πορεία σε υπέρτατο αθλητικό γεγονός, με τους δρομείς να ακολουθούν τα ίχνη της ιστορίας στο θρυλικό «βουνό των θεών».
Μεγάλα ονόματα του Ελληνικού αλλά και διεθνούς ορεινού τρεξίματος θα λάβουν μέρος στον Olympus Marathon. Μεταξύ των ξένων συμμετοχών, ο μεγάλος Καταλανός αθλητής Michel Rabat, η Ρωσίδα Zanna Vokueva που είναι η περσινή νικήτρια της κατηγορίας γυναικών του Olympus Marathon, η Ιταλίδα Cecilia Mora, ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος, ο Νίκος Καλοφύρης καθώς και όλη η «αφρόκρεμα» του ελληνικού ορεινού τρεξίματος.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΥ, ΣΑΚΗ ΠΡΟΚΟΒΑ.
Όπως επισημαίνει ο ορεινός ημεροδρόμος, Σάκης Προκόβας, «ο Olympus Marathon στην προσπάθειά του να αναβαθμίσει τον αγώνα και για να τιμήσει κατά πρώτο και κύριο λόγο τους δρομείς (ενήλικες και παιδιά), και να διασκεδάσει τους ανθρώπους που τους περιμένουν να τερματίσουν, μαζί με τους θεατές, καθιερώνει από φέτος ένα οργανωμένο πλάνο της μουσικής κάλυψης του τριημέρου. Με επιλεγμένα τραγούδια και μουσικές, με ρυθμούς που πάνε «γάντι» με την φυσιογνωμία του αγώνα.
Το πρόγραμμα είναι εστιασμένο πάνω στην υπερπροσπάθεια των δρομέων με αποκορύφωμα τον τερματισμό τους, όπου συναντούν επιτέλους την δικαίωση, σε μια στιγμή ύψιστης ψυχικής ικανοποίησης και πραγμάτωσης βαθύτερων στόχων….
Το όλο εγχείρημα το οραματίστηκα και το σχεδίασα κατά την διάρκεια των μοναχικών ωρών προπόνησης. Το αφιερώνω σ’ αυτήν την εκλεκτή ράτσα δρομέων που τρέχουν στα βουνά και στους ανθρώπους που τους φροντίζουν».
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2012
Παρασκευή - 22/06/2012
19:00-22:00 Επίδοση Αριθμών (Εγγραφές) Λιτόχωρο
21.00-22.30 Επίδειξη judo - ΜΓΣ Μύτικας
Επίδειξη Παγκρατίου-Fitnessfun Λιτόχωρο
Σάββατο - 23/06/2012
10:00-23:30 Επίδοση Αριθμών (Εγγραφές), Ναυτικό Μουσείο
17.30-18.30 Εγγραφές και επίδοση αριθμών Olympus junior και Olympus Kids
18:00-21:00 Pasta Party, Πάρκο Λιτοχώρου
18.30 Επίσημη έναρξη του προγράμματος «Με ένα μπαλόνι κάνω τον κόσμο μου καλύτερο για τα παιδιά»
18.30-19.00 Τιμητική παρουσίαση αθλητών και αθλητριών του Olympus Marathon στους μικρούς και έφηβους αθλητές του Olympus Junior και Olympus Kids
19:00-19.30 Olympus Junior (παιδικός αγώνας), Λιτόχωρο
19.30-20.00 Olympus Kids (εφηβικός αγώνας), Λιτόχωρo
20.00-20.30 Κληρώσεις δώρων
20.30-21.00 Τεχνική ενημέρωση - Καλωσόρισμα αθλητών
21:00-22:30 «Red Hornet» ροκ μουσικό συγκρότημα, Λιτόχωρο
Κυριακή - 24/06/2012
04:30-05:15 Αναχώρηση λεωφορείων για αρχαιολογικό χώρο- Λιτόχωρο
06.05 Εκκίνηση
10:30-16:15 Τερματισμοί Αθλητών - Λιτόχωρο
18:00-18:30 Τελετή απονομών & κλείσιμο διοργάνωσης - Λιτόχωρο
21.00-23.00 Πλούτος του Αριστοφάνη (παιδικό θέατρο) και σύγχρονος χορός από «Χοροθέατρο Ολύμπου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου