Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


«Ισχυρή εντολή στη ΝΔ για να εφαρμόσει ένα ξεκάθαρο σχέδιο εξόδου από την κρίση»


Την Κατερίνη επισκέφθηκε το απόγευμα της Κυριακής 22 Απριλίου 2012 ο Γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ και υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος μίλησε στα στελέχη της ΝΔ στο πλαίσιο της συνεδρίασης της διευρυμένης ΝΟΔΕ.

Ο κ. Στυλιανίδης στην ομιλία του αναφέρθηκε στο δίλλημα των εκλογών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτό δεν είναι το «μνημόνιο-αντιμνημόνιο» αλλά «ποια παράταξη έχει θέληση και σχέδιο να διαχειριστεί τις συνέπειες του μνημονίου, που το έφερε στον τόπο το ΠΑΣΟΚ, να μας βγάλει απ’ αυτό και να μας καταστήσει ξανά πρωταγωνιστές». Η μόνη παράταξη που μπορεί να το κάνει αυτό, επεσήμανε ο κ. Στυλιανίδης είναι η παράταξη της ΝΔ που διαθέτει συγκεκριμένο σχέδιο, παρά τα λάθη και τις πικρίες.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των εκλογών ο κ. Στυλιανίδης ξεκαθάρισε ότι αυτό που ζητά η ΝΔ είναι ισχυρή εντολή για να μπορέσει στις 7 Μαΐου η Ελλάδα να έχει κυβέρνηση. «Κυβέρνηση αυτοδύναμη που θα διαπραγματευτεί διορθωτικές πολιτικές ώστε να εξασφαλίσει την έξοδο της κοινωνίας από αυτά που σήμερα βιώνει. Τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτα δεν μπορούμε με ευκολία να υποσχεθούμε. Υποσχόμαστε όμως εφαρμογή ξεκάθαρου σχεδίου, υποσχόμαστε αποφασιστική διαπραγμάτευση, έντονη προσπάθεια για να μπορέσουμε να βγούμε γρήγορα από αυτή την κατάσταση. Και είμαστε οι μόνοι που έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο δεκαετίας. Κανένα άλλο κόμμα σήμερα δεν δίνει ολοκληρωμένη απάντηση στην κρίση, ούτε βέβαια το ΠΑΣΟΚ, το οποίο δημιούργησε την κρίση», σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης.

Ειδική αναφορά έκανε στα κόμματα που βρίσκονται δεξιότερα αλλά και αριστερά της ΝΔ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για κόμματα διαμαρτυρίας που χαϊδεύουν τον πόνο των ανθρώπων, παίζοντας με τον πόνο τους, χωρίς να προτείνουν λύσεις. Ειδικότερα, αναφερόμενος στη Δημοκρατική Συμμαχία έκανε λόγο για κόμμα το οποίο αγιοποίησε το μνημόνιο για να γίνει αρεστό στους ευρωπαίους εταίρους ενώ χαρακτήρισε «κόμμα ευκαιρίας» τους Ανεξάρτητους Έλληνες το οποίο, όπως είπε, για να μπορέσει να μπει στη Βουλή χαϊδεύει τους Έλληνες λέγοντας πράγματα ανεφάρμοστα και παίζει με τον πόνο τους προκειμένου να κερδίσει την ψήφο της αγανάκτησης για να αποστερήσει από τον τόπο μία αυτοδύναμη κυβέρνηση. Για κόμμα της «κωλοτούμπας» που αντιλαμβάνεται την πολιτική ως τυχοδιωκτισμό και ψηφοθηρία έκανε λόγο ο κ. Στυλιανίδης αναφερόμενος στο ΛΑΟΣ, το οποίο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ποτέ δεν τοποθετήθηκε με ευθύνη. «Δεν αντέδρασε, ούτε όταν υπήρχαν περιθώρια να αντιδράσει στο μνημόνιο, ούτε μετά όταν έπρεπε να στηρίξει την κυβέρνηση συνεργασίας δεν το έκανε».

Ο κ. Στυλιανίδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα ακροδεξιά σχήματα, όπως η Χρυσή Αυγή. «Θέτω έναν προβληματισμό: αυτός ο τόπος πλήρωσε με αίμα τον αγώνα για τη δημοκρατία και την ελευθερία. Συμπατριώτες μας έπεσαν στα πεδία των μαχών για να πολεμήσουν το ναζισμό. Συμπατριώτες μας πολέμησαν για να κρατήσουν ελεύθερη την Ελλάδα και να την ανοικοδομήσουν, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ποιοι είναι αυτοί που τολμούν και σηκώνουν το χέρι, όπως το σήκωναν κάποτε οι ναζί σε δημόσιες εκδηλώσεις; Το θέτω ως προβληματισμό γιατί μπορεί κάποιοι να νομίζουν ότι αν ψηφίσουν εκεί θα εκφράσουν την αγανάκτησή τους και την αποδοκιμασία τους στα μεγάλα κόμματα. Το νομίζουν όσοι δεν έχουν ιστορική μνήμη και δεν θυμούνται τι τράβηξε αυτός ο τόπος» τόνισε, ενώ αναφέρθηκε και στα κόμματα της Αριστεράς.

«Πως αθωώνεται τόσο εύκολα ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και όλοι αυτοί της Αριστεράς που προσπαθούν να εκφράσουν σήμερα μία διαφορετική αντίληψη. Δεν ήταν αυτοί που αλλοίωσαν την ιστορία στο γνωστό βιβλίο της ΣΤ’ Δημοτικού; Υποψήφιοι είναι με τη Δημοκρατική Αριστερά. Δεν ήταν αυτοί που έκαψαν τα Πανεπιστήμια; Δεν ήταν αυτοί που έδιωξαν τους τουρίστες από τα λιμάνια, δεν ήταν αυτοί που επί δεκαετίες εμπόδιζαν τις αποκρατικοποιήσεις και την επιχειρηματικότητα να ανθήσει; Ποιοι είναι όλοι αυτοί που ξαφνικά έγιναν αθώοι για την κατάντια της οικονομίας; Όταν η δική μας παράταξη έλεγε Ευρώπη αυτοί το πολεμούσαν, όταν η δική μας παράταξη στήριζε την επιχειρηματικότητα και δημιουργούσε θέσεις εργασίας, αύξανε το κατά κεφαλήν εισόδημα, νικούσε τη φτώχεια, όλοι αυτοί ήταν απέναντι και προσπαθούσαν με πολιτικές ξεπερασμένες και με μοντέλα που στοίχισαν στη δημοκρατία και στην ανθρωπιά, να εμποδίσουν το βηματισμό της Ελλάδας προς το μέλλον».

Σημείωσε ωστόσο ότι θα ήταν ο τελευταίος που θα έλεγε ότι δεν έχει και η ΝΔ τις δικές της ευθύνες. «Έχουμε και τις πληρώσαμε το 2009. Και ήρθε ο Γιώργος Παπανδρέου και μας πήγε στον πάτο …Αν ξανακάνουμε το ίδιο λάθος, θα πάμε εκεί που δεν έχει επιστροφή…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου