Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Ο Παπανδρέου παραιτείται τηρώντας την ιεραρχία

Από το Antinews:
http://www.antinews.gr/2011/10/18/128008/#more-128008

Για πολλά μπορεί να κατηγορήσει κανείς τον Πρωθυπουργό. Όχι όμως και για έλλειψη σεβασμού στην εγχώρια ιεραρχία. Πρώτα συνάντησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά τους εκδότες-καναλάρχες και ακολουθούν οι αρχηγοί των κομμάτων. 

Από σεμνότητα οι εθνικοί εκδότες, προμηθευτές και κατασκευαστές, αφήνουν στον Πρόεδρο τα πρωτεία. Στρατιωτική ιεραρχία. 

Δεν κατάλαβα όμως ακόμα: διάβασα σήμερα το ΒΗΜΑ, τα ΝΕΑ και το ΕΘΝΟΣ και δεν βρήκα καμία αναφορά στην χθεσινή συνάντηση των εκδοτών τους με τον πρωθυπουργό. Τι να συμβαίνει άραγε; Ήταν ανάξια αναφοράς; Δεν χρειάζεται να ενημερωθεί το πόπολο για όσα αποφασίσουν οι ηγέτες του; 

Ο Βαρδής πάντως δεν πήγε. Σιγά μην πάει με τους …χρεοκοπημένους  

Στο μανιφέστο ΔΙΑ-μαντοπούλου, Λ-οβέρδου, Ραγκο –ΥΣΗ, (ΔΙΑ-Λ-ΥΣΗ), ήλθε να προστεθεί και η βαρυσήματνη παρέμβαση του Μόσιαλου για μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία, η οποία και θα εκτρέψει την πορεία της ελληνικής ιστορίας, από το ρέμα προς τον γκρεμό. ΠΑΣΟΚ υπό (ελεγχόμενη;) διάλυση, με ηθικό υπό του μηδενός. 

Ποιούν την ανάγκη -της πολιτικής τους επιβίωσης- φιλοτιμία και πορεύονται. Επιστρατεύτηκαν επίσης για τις τηλεοπτικές ανάγκες ο κυνισμός του Πάγκαλου και τα κομμάτια του Παπακωνσταντίνου.

Γιατί όλα αυτά; Απλά για να δείξουν στον Βενιζέλο ότι δεν θα του παραδώσουν το κόμμα; Τουλάχιστον όχι χωρίς διαπραγμάτευση; Ο Ρομπόπουλος δεν διαπραγματεύτηκε και παραιτήθηκε. 

Οι πληροφορίες ότι υπάρχει δάκτυλος Ροδινού πίσω από την παραίτηση του βουλευτή, είναι παντελώς ανακριβείς και απαράδεκτες. Με την απορία θα μείνω. Ο Αλέξης διασταύρωσε ποιος είναι ο Κώστας Ροδινός;  Πόσους βουλευτές είδε στο πρόσωπο του; 

Τέλος εποχής στην Ελευθεροτυπία: η Μάνια Τεγοπούλου αποφάσισε να σταματήσει τη συνεργασία με τον Γ. Παπαδόπουλο-Τετράδη. Ο «Καιρός» και η στήλη άλατος σταματούν μετά από 26 χρόνια. 

Μας μένει ο κακός μας ο καιρός. 

Ένα καθημερινό χαμόγελο λιγότερο είναι μεγάλη απώλεια αυτή την εποχή… 

Μικρός Οδυσσέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου