Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

“Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή” ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΥΓΕΤΕ. ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ.

Από το Antinews:
http://www.antinews.gr/2011/10/19/128277/



Μιλάει ο Λαός – εκατοντάδες χιλιάδες στο κέντρο της Αθήνας


φωτό Antinews
Η μεγαλύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των τελευταίων ετών βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας, με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων πολιτών -εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περισσότερους από 200.000.
Η πλατεία Συντάγματος και οι γύρω δρόμοι είναι γεμάτοι κόσμο από νωρίς το μεσημέρι, ενώ η προσέλευση των διαδηλωτών συνεχίζεται.
Η πορεία κάλυπτε όλους τους δρόμους από το Πεδίον του Άρεως έως το Σύνταγμα.
Το κέντρο της Αθήνας είναι κλειστό, ενώ πλημμυρισμένοι από διαδηλωτές είναι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος. Σταδίου και Πανεπιστημίου γεμάτες μέχρι την Ομόνοια.
φωτό Antinews
Ενταση πριν από λίγο,στη Β.Σοφίας έξω από τη βουλή,όταν ομάδα περίπου 50 ατόμων,αποκομμένοι από το σύνολο της διαδήλωσης,προσπάθησαν να ρίξουν τον γνωστό “φράχτη”, με αποτέλεσμα τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση δακρυγόνων γιά να τους απομακρύνουν.
Νωρίτερα,μικροένταση επικράτησε εξω από τη Μ.Βρεττάνια,καθώς ομάδα νεαρών που φορούσαν μαύρα, διαπληκτίστηκαν με διαδηλωτές, οι οποίοι και τους απώθησαν.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν μπροστά από μπλόκ του ΠΑΜΕ που είναι στο Σύνταγμα και στη Β. Σοφίας μέχρι την πρεσβεία της Αιγύπτου, μπήκαν ομάδες που ήρθαν από τον πεζόδρομο της Ζαλοκώστα.
φωτό Antinews
Στην προσαγωγή νεαρών προχώρησε η αστυνομία, ύστερα από έλεγχο που διεξήγαγε σε αστικό λεωφορείο.
Συγκεκριμένα, σε λεωφορείο που βρίσκονταν παρέα τεσσάρων νεαρών, ένας επιβάτης αντιλήφθηκε ότι κουβαλούσαν κάτι ύποπτο στα σακίδιά τους, ίσως και μολότοφ, όπως ανέφερε στην καταγγελία του στην αστυνομία.

Το πούλμαν που εκτελούσε δρομολόγιο «Παλαιά Κοκκινιά- Ομόνοια», σταμάτησαν οι αστυνομικοί στην οδό Πειραιώς, στο ύψος του Μοσχάτου και μετά από ελέγχους προέβησαν στην προσαγωγή κάποιων εκ των νεαρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου