Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας, Δελτίο Τύπου: Ο ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΒΡΙΖΕΙ

Σε κατάσταση πανικού ο Πρωθυπουργός βάλλει κατά της ΝΔ και του Προέδρου της, σαν να είναι αυτή η παράταξη που κυβερνά και οδηγεί την Ελλάδα στα πρόθυρα του γκρεμού. 
Υπό τον τίτλο “εθνική συνεννόηση”, ο πανικόβλητος Πρωθυπουργός δηλώνει μοναδικός και γνήσιος πατριώτης, εντοπίζοντας έλλειμμα πατριωτισμού σε όσους προτείνουν τον εναλλακτικό δρόμο της επανεκκίνησης της οικονομίας. Ακούγοντας την ομιλία του κ. Παπανδρέου στην Κ.Ο. του κόμματός του και παρακολουθώντας τις μετέπειτα συναντήσεις του, εύλογα μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι είναι θεατής στο θέατρο του παραλόγου. 
Από τη μια, o Πρωθυπουργός, διεκδικεί το ρόλο του «σωτήρα» και καθυβρίζει τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την υπεύθυνη στάση που τήρησε ενάντια στη λανθασμένη μνημονιακή πολιτική. 
Από την άλλη, ο ίδιος άνθρωπος τον καλεί να συναινέσει όχι μόνο στις λάθος επιλογές αλλά και σε συμφωνίες που δεσμεύουν τη χώρα και για τις οποίες αρνείται να ενημερώσει την Αντιπολίτευση. Την ίδια ώρα, η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης δεν έχει τη συναίνεση ούτε των υπουργών της.  
Κατά τη συνήθη τακτική του ΠΑΣΟΚ, ο κ.Παπανδρέου στην προσπάθεια να καλύψει την ένδεια πολιτικών θέσεων και συγκεκριμένου προγράμματος, καταφεύγει εκ νέου σε επικοινωνιακά τεχνάσματα και ύβρεις. Αναζητά διακαώς συνενόχους στην καταστροφική πολιτική της τελευταίας διετίας και επιδιώκει τη δέσμευση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης χωρίς ουσιαστική ενημέρωση για όσα παρασκηνιακά φαίνεται να έχει συμφωνήσει. Και αυτό ακριβώς επεσήμανε στον κ. Παπανδρέου ο Αντώνης Σαμαράς στην τηλεφωνική τους επικοινωνία, ότι δεν μπορεί δηλαδή να νομιμοποιήσει πράξεις και γεγονότα που του είναι άγνωστα. 
Δεν μπορεί να υπερασπιστεί μια ανύπαρκτη «εθνική γραμμή» και δεν μπορεί να «κάψει» την προοπτική της χώρας για μια άλλη λύση. Ο Πρόεδρος της ΝΔ θα πάει στις Βρυξέλλες, όχι όμως ως συνένοχος στο κάδρο του πρωθυπουργού αλλά για να δώσει μια ακόμη μάχη προς όφελος της χώρας συναντώντας τους ομολόγους του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι αυτός που τορπιλίζει την εθνική ομοψυχία. 
Αντιθέτως, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι εκείνος που με τις πράξεις του δείχνει ότι δεν πιστεύει ούτε ο ίδιος αυτά που λέει και δυναμιτίζει κάθε προσπάθεια συνεννόησης. Είναι αυτός, που αρνείται πεισματικά να καταλάβει αυτό που αντιλαμβάνεται κάθε Έλληνας: Ότι ο δρόμος που έχει χαράξει είναι αδιέξοδος. Στρατευμένος στο δρόμο της ευθύνης και της συνέπειας, ο Πρόεδρος της ΝΔ έχει δικαιωθεί πλήρως για τις πολιτικές και οικονομικές του επιλογές. 
Με βασικό συνομιλητή την κοινωνία και όχι τους αυτοαποκαλούμενους κυβερνητικούς «σωτήρες» της αποδεικνύει την πίστη του στην εθνική ενότητα στηρίζοντας έμπρακτα στο κοινοβούλιο κάθε πρόταση που συμβάλλει στην ανάπτυξη και την πρόοδο της χώρας. Αντιθέτως ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνησή του με λανθασμένες και αντιφατικές επιλογές βύθισαν τη χώρα στην ύφεση και τους πολίτες στην κατάθλιψη. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά την συνεχή επιβολή φόρων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις αλλά και παρά τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, τα οικονομικά μεγέθη του προϋπολογισμού έχουν εκτροχιαστεί. 
Η σύγκριση του πρώτου εννεάμηνου του 2011 με το αντίστοιχο του 2009, τελευταία περίοδος διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, δείχνει ότι: 
• Τα έσοδα έχουν μειωθεί κατά 0,7%. 
• Οι δαπάνες είναι οριακά αυξημένες κατά 0,2%. 
• Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) είναι μειωμένες κατά 55% (ή κατά 4,3 δισ. ευρώ). 
• Το έλλειμμα του Τακτικού Προϋπολογισμού, δηλαδή το έλλειμμα εκτός του ΠΔΕ, είναι αυξημένο κατά 2%. 
Δυστυχώς για τη χώρα, η Κυβέρνηση Παπανδρέου εμμένει σε τακτικισμούς και δημιουργεί τραγικά αδιέξοδα. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου