Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Έναρξη συγκομιδής ακτινιδίων

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας ανακοινώνει ότι ορίζεται η 18 – 11 – 2011 ως ημερομηνία έναρξης της συγκομιδής και της συσκευασίας των ακτινιδίων για την εμπορική περίοδο 2011 – 2012. 

Ειδικότερα καθορίζεται ότι:

1.     Οι παραγωγοί ακτινιδίων από την ημερομηνία αυτή μπορούν να προβαίνουν σε συγκομιδή του προïόντος  εφόσον έχει διασφαλισθεί ότι οι συγκομισμένοι καρποί είναι επαρκώς ανεπτυγμένοι και σε ικανοποιητικό στάδιο ωρίμανσης. Μετά το τέλος της συγκομιδής καταθέτουν στο Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε Πιερίας Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία αναφέρουν την ημερομηνία συγκομιδής τους καθώς και τη συγκομισμένη ποσότητα.
2.     Οι τυποποιητές – συσκευαστές στην περιοχή παραγωγής προβαίνουν σε τυποποίηση – συσκευασία των ακτινιδίων εφόσον αυτά έχουν αποκτήσει φυσιολογικά, τουλάχιστον 6,2º Brix ή μέση περιεκτικότητα σε ξηρά ουσία 15%.
3.    Οι έμποροι διαθέτουν τα ακτινίδια σε όλα τα άλλα στάδια εμπορίας που έπονται της τυποποίησης – συσκευασίας, της εισαγωγής και της εξαγωγής, αφού αυτά έχουν αποκτήσει τουλάχιστον 9,5º Brix.

Επισημαίνεται ότι υπηρεσία μας θα διενεργεί  δειγματοληπτικούς ελέγχους  στα τυποποιητήρια – συσκευαστήρια του νομού, προκειμένου να διασφαλισθεί ότι το προïόν έχει αποκτήσει τουλάχιστον 6,2º Brix ή μέση περιεκτικότητα σε ξηρά ουσία 15%. Σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων, οι αντίστοιχες παρτίδες  καταστρέφονται με ευθύνη του κατέχοντος φορέα,  ενώ οι υπεύθυνοι θα υφίστανται τις προβλεπόμενες κυρώσεις.
ΠΡΟΣΟΧΗ- ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

 
Η     18 – 10  – 2011  οριζεται  ως ημερομηνία έναρξης της συγκομιδής και της συσκευασίας των ακτινιδίων για την εμπορική περίοδο 2011 – 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου