Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Ο Μισέλ Ραμπάτ 1ος στον Olympus Marathon

ΜΕ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΙΟΥ, ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ
* ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΝΟ ΑΘΛΗΤΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ Δ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΟΣ ΕΝΩ ΤΡΙΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΓΓΛΟΣ ΡΙΚΥ ΛΑΪΦΟΥΤ
* ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΕΔΩΣΑΝ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ «Ο.Μ.» Ε. ΝΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΕΥΩΝ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ Γ. ΦΑΡΜΑΚΗΣ

Ένας Καταλανός αθλητής, ο Μισέλ Ραμπάτ, είναι ο νικητής του 8ου ορειβατικού μαραθωνίου Ολύμπου (Olympus Marathon), μήκους 44 χλμ, που πραγματοποιήθηκε χθες στον δήμο Δίου Ολύμπου, με εκκίνηση που δόθηκε τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, με ανάβαση στις κορυφές του Ολύμπου και τερματισμό στο Λιτόχωρο.
Ο Ραμπάτ τερμάτισε με χρόνο 4.35.15 και για πολύ ελάχιστο χρόνο θα κατέρριπτε το προηγούμενο ρεκόρ του Olympus Marathon.

ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΩΣΑΝ ΜΕ ΚΛΑΔΙ ΕΛΙΑΣ (ΚΟΤΙΝΟ)

Στον τερματισμό του ήταν παρόντες η πρόεδρος του Olympus Marathon, Ευαγγελία Νίκα και ο δημαρχεύων Δίου-Ολύμπου, Γ. Φαρμάκης που τον συνεχάρησαν. Παρόντες ήταν και πολλοί Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι για να καλύψουν το γεγονός ενώ εκατοντάδες πολίτες  και επισκέπτες που βρέθηκαν εκεί, υποδέχθηκαν τον μεγάλο νικητή με επευφημίες και χειροκροτήματα.
Η κ. Νίκα έδωσε το μετάλλιο της συμμετοχής στον Καταλανό αθλητή, τον στεφάνωσε με τον κότινο (κλαδί ελιάς) και τον παρέδωσε στις αγκαλιές του κόσμου για συγχαρητήρια και για αναμνηστικές φωτογραφίες.
Δεύτερος τερμάτισε ο Έλληνας Δημήτρης Θεοδωρακάκος από τον νομό Αττικής με χρόνο 3.39.22 και τρίτος ήρθε ο Άγγλος αθλητής Ρίκυ Λάιτφουτ με χρόνο 4.43.05.

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΙΟΥ

Η εκκίνηση είχε δοθεί τεσσερισήμισι ώρες νωρίτερα στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, από τον δημαρχεύοντα Δίου-Ολύμπου Γ. Φαρμάκη, ο οποίος από τα μεγάφωνα έδωσε τις ευχές του για καλόν αγώνα, καθώς και από την αντιδήμαρχο πολιτισμού του δήμου, Μαρία Τσιμήτρη.
Οι 570 περίπου αθλητές έκαναν ανάβαση στο βουνό των θεών και έφτασαν σε υψόμετρο 2.780 μέτρα διασχίζοντας μονοπάτια και στη συνέχεια κατέβηκαν προς Λιτόχωρο, έδρα του δήμου Δίου-Ολύμπου, οι κάτοικοι του οποίου είχαν βγει χθες από νωρίς στους δρόμους για να χειροκροτήσουν τους αθλητές.
Το απόγευμα χθες έγιναν οι απονομές των μεταλλίων και στη συνέχεια, στο πλαίσιο της διοργάνωσης, πραγματοποιήθηκε παιδική παράσταση – θέατρο με τους «Βατράχους του Αριστοφάνη» και ακολούθησε σύγχρονος χορός με το «Χοροθέατρο Ολύμπου», στο πάρκο Λιτοχώρου.

ΑΠΟ ΤΟΝ «Ο.Μ.» ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΑΔΟ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΞ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο 8ος μαραθώνιος Ολύμπου συνδιοργανώθηκε από τον Olympus Marathon και τη δημοτική επιχείρηση ανάπτυξης Δίου-Ολύμπου (ΔΕΑΔΟ), με τη στήριξη του δήμου Δίου-Ολύμπου και υπό την αιγίδα του υπουργείου εξωτερικών.
Ήταν μια διοργάνωση που προετοιμάστηκε εδώ και αρκετούς μήνες, κινητοποίησε δήμο και δημοτικούς υπαλλήλους, εθελοντές, χορηγούς και κρατικές αρχές όπως η αστυνομία κλπ και αποτέλεσε ένα αθλητικό και συγχρόνως κοινωνικό και τουριστικό γεγονός δεδομένου ότι οι επισκέπτες και οι αθλητές, αυτές τις μέρες, έφτασαν περί τους 2.500 στον δήμο Δίου-Ολύμπου

Το πλήρες φωτορεπορταζ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου