Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Στο 13Ο Croatia Football Festival η Ακαδημία ΓΙΩΤΣΑ - Έξι αξέχαστες μέρες στην Κροατία και το Βελιγράδι

Αξέχαστη πραγματικά εμπειρία για τους νεαρούς αθλητές της Ακαδημίας ΓΙΩΤΣΑ και τους συνοδούς τους, η εξαήμερη περιήγηση τους στην Κροατία και τη Σερβία και η συμμετοχή τους στο 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποδοσφαίρου Νέων, που διοργανώνεται στην πόλη Pula της Κροατίας. Την πολυμελή αποστολή εκτός των νεαρών αθλητών (τρία αγωνιστικά τμήματα), προπονητών, υπευθύνων, γονέων, συνόδευσε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου κος Πέτρος Κιάφας καλεσμένος τόσο της Ακαδημίας όσο και των διοργανωτών. Μάλιστα με αφορμή το γεγονός αυτό, το ένα από τα τρία αγωνιστικά τμήματα της Ακαδημίας μετείχε στο τουρνουά ως “Ακαδημία Ολύμπου” ενώ τα άλλα δύο ως “Ακαδημία ΓΙΩΤΣΑ”.

Ανεξαρτήτως των πολλών ομαδικών αλλά και ατομικών διακρίσεων, που πέτυχε και σ’ αυτό το τουρνουά η Ακαδημία ΓΙΩΤΣΑ -για άλλη μια φορά σε διεθνές επίπεδο- σημαντικές παραμέτρους αποτέλεσαν τόσο η συναναστροφή των νεαρών αθλητών με παιδιά από διαφορετικές και προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες, όπως η Γερμανία (μετείχαν 14 γερμανικές Ακαδημίες ποδοσφαίρου), η Κροατία και η Αυστρία, όσο και η αποτύπωση εικόνων και παραστάσεων από δύο γειτονικές αλλά πάντως ξένες χώρες –πολύτιμο εφόδιο- για τόσο νεαρά παιδιά (10-15 ετών).

Η Ακαδημία ΓΙΩΤΣΑ με γνώμονα όχι μόνο την “εντός γραμμών του γηπέδου” εκπαίδευση των νεαρών αθλητών της, αλλά κυρίως την “εισαγωγή” τους στο ποδόσφαιρο και την κοινωνία, κάθε χρόνο μελετά και σχεδιάζει δράσεις που οδηγούν σε αυτή την κατεύθυνση και παράγουν τελικά το βέλτιστο αγωνιστικό αποτέλεσμα τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.
Τα αποτελέσματα της επταετούς προσπάθειας των υπευθύνων της ήδη αποδίδουν καρπούς τόσο με τη στελέχωση τεσσάρων ομάδων νέων ελληνικών Π.Α.Ε. με νεαρούς αθλητές οι οποίοι κατά ομολογία των ίδιων των υπευθύνων τους …“είναι εφοδιασμένοι από κάθε άποψη”, όσο και με την στελέχωση ερασιτεχνικών σωματείων με ποδοσφαιριστές οι οποίοι προφανώς δεν θα κάνουν καριέρα στο ποδόσφαιρο, έχουν μάθει όμως να χαίρονται το παιχνίδι και σε ότι επιλέξουν στη ζωή τους το ποδόσφαιρο θα αποτελεί για αυτούς μια υγιή από κάθε άποψη καταφυγή.


Ακολουθεί φωτορεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου