Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (26 φωτογραφίες)

Γιορτάστηκε η γιορτή του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω
από τους Λιτοχωρίτες και Λιτοχωρίτισες της Θεσσαλονίκης.


Χθές, Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013, γιορτάστηκε με λαμπρότητα στη Στέγη του Συλλόγου (Μπιζανίου 44, Θεσσαλονίκη) η γιορτή του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω. Η εκδήλωση άρχισε με Θεία Αρτοκλασία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου (περιοχή Παπαφείου) στις 10 π.μ.. Στη συνέχεια θα γίνει κοπή της Βασιλόπιτας, όπως επίσης Η εκδήλωση είχε ως κεντρικό ομιλητή τον κ. Μασταγκά Σωτήριο του οποίου η διάλεξη είχε ως θέμα:

«Το Λιτόχωρο κατά τον Μακεδονικό Αγώνα και στους αγώνες για την απελευθέρωση της Μακεδονίας μέσα από γραπτές μαρτυρίες».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των αρχών από το Λιτόχωρο, την Πιερία και τη Θεσσαλονίκη: Ο δήμαρχος Δίου - Ολύμπου κ. Παπαθανασίου Γιώργος, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Φαρμάκης και Σοφία Ζουρζούρα, ο δημοτικός σύμβουλος Παπαδημητρίου Βασίλης, η πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Λιτοχώρου κ. Γαρυφαλλιά Ζησκάτα, η δημοτική σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Μαίρη Γιαννουλοπούλου - Ακριτίδου, ο πρώην Δήμαρχος Λιτοχώρου κ. Κουκουτάτσιος Νικόλαος, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Μαργαρίτης Κων/νος, ο εκπρόσωπος του βουλευτή κ. Κώστα Κουκοδήμου κ. Γραμματόσης Γιώργος που ανάγνωσε και χαιρετισμό του Μητοπολίτη κ.κ. Αγαθόνικου, διοικητής της Σχολής Εμποροπλοιάρχων Μηχανιώνας κ. Τσούλης Νικόλαος με τον διοικητή της Σχολής Σωστικών - Πυροσβεστικών Μέσων Μακεδονίας κ. Χριστοδούλου Δημήτριο, ο πρώην πρόεδρος του Ο.Λ.Θ. κ. Λάζαρος καναβούρας, οι πρώην πρόεδροι του Συλλόγου Λιτοχωριτών κ. Καναβούρας Θανάσης και κ. Κοψαχείλης Κώστας, ο εκπρόσωπος του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου Βλαχόπουλος Νίκος, των συνταξιούχων ναυτικών Λιτοχώρου κ. Τριανταφύλλου Γιάννης, των ναυτικών της "ΤΡΙΑΙΝΑΣ" και άλλοι. Στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος εκπρόσωπος Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης με τον Πανοσολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Δαυίδ Τζουμάκα. Το φλουρί της καθιερωμένης βασιλόπιτας βρήκε Δήμαρχος Δίου - Ολύμπου κ. Παπαθανασίου Γιώργος. Στη συνέχεια ακολούθησε το απαραίτητο λιτοχωρίτικο μικρό γλέντι με μουσική και τραγούδια του Λιτοχώρου…



ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΙΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου