Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

NO.Δ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Το χαράτσι του ΟΓΑ «ενθαρρύνει» την ανασφάλιστη εργασία και καθηλώνει τον Έλληνα στην ανεργία


«Την ώρα που η ανεργία σε όλη την Ελλάδα κινείται σε τραγικά υψηλούς ρυθμούς, στην Κεντρική Μακεδονία, με ευθύνη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, συμβαίνει το εξής οξύμωρο: απασχολούνται 12.000 άνθρωποι, οι οποίοι σε ποσοστό 90% είναι αλλοδαποί, έρχονται στην Ελλάδα για έξι μήνες και εργάζονται εποχικά σε αγροτικές εργασίες. 

Την ίδια ώρα, ο ΟΓΑ επιβάλλει χαράτσι 1.040 ευρώ για κάθε εργάτη, μέσω της προκαταβολής ασφαλιστικών εισφορών». Αυτό υπογράμμισε ο προεδρεύων του Διαγραμματειακού Οργάνου Μακεδονίας – Θράκης και Πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Τσάμης, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Τετάρτη 18 Απριλίου 2012 μαζί με τον αναπληρωτή Γραμματέα Αγροτικού, Βασίλη Κανάκα. 

Όπως εξήγησε ο κ. Τσάμης, οι αλλοδαποί εργαζόμενοι, μετά από την εποχική εργασία επιστρέφουν στις πατρίδες τους αποκομίζοντας, συνολικά, περίπου 60 εκ. ευρώ! 

Ο πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης επισήμανε ότι για φέτος υποβλήθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο από τους Έλληνες παραγωγούς των νομών Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας συνολικά 12.000 αιτήσεις για προσωρινή άδεια εργασίας. 

Οι παραγωγοί, δηλαδή, ζήτησαν12.000 άτομα για να εργαστούν εποχικά. «Αντί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, πριν ακόμη υποβληθούν οι αιτήσεις, να αρχίσει καμπάνια ώστε να ενημερωθούν οι χιλιάδες άνεργοι Έλληνες για την προσφορά των θέσεων εργασίας και να οργανωθεί ένας τρόπος μετακίνησης και διαμονής τους στους τρεις αυτούς νομούς, αδράνησε.

Με τον τρόπο αυτό κατέστησε και πάλι τη χώρα πόλο έλξης αλλοδαπών. Επιπλέον, η απαίτηση προκαταβολής του ασφαλίστρου των 1.040 ευρώ κατ’ άτομο, αποτελεί απαγορευτικό ποσό και προωθεί τη μαύρη απασχόληση. Κι αυτό καθώς είναι αδύνατο ένας παραγωγός ο οποίος χρειάζεται πέντε με δέκα άτομα, να προκαταβάλει 5.000 με 10.000 ευρώ, ειδικά σε αυτή την οικονομική συγκυρία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προωθείται η λαθραία απασχόληση», υπογράμμισε ο κ. Τσάμης. 

Ο ίδιος επισήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία προτείνει να οργανωθεί από τώρα ένα σύστημα ενημέρωσης και υποδοχής Ελλήνων εργαζομένων στους τρεις νομούς, στο οποίο θα συμμετέχουν ο ΟΑΕΔ, ο ΟΓΑ και η Αυτοδιοίκηση. Επίσης, θα πρέπει άμεσα να σταματήσει η υπερβολική προκαταβολή ασφαλίστρου που επιβαρύνει το κόστος της παραγωγής. 

Ο κ. Κανάκας σημείωσε ότι οι αγρότες είναι σήμερα περισσότερο ενημερωμένοι από ποτέ και γνωρίζουν ποιος έχει ξεκάθαρες θέσεις. Γι’ αυτό εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο αγροτικός κόσμος θα επιλέξει τη Νέα Δημοκρατία που αποτελεί τη μοναδική εγγύηση του Ευρωπαίκού προσανατολισμού της Ελλάδας. 

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Τσάμης είπε ότι μετά και από την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία των εκλογών. «Θα δοθεί η ευκαιρία μέχρι τις εκλογές να παρουσιαστούν αναλυτικά οι προτάσεις της ΝΔ και το σχέδιο μας για την έξοδο από την κρίση. Την ημέρα των εκλογών οι πολίτες θα πρέπει ξεκάθαρα να επιλέξουν κυβέρνηση ή ακυβερνησία, ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας ή όχι», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου