Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ Ν. ΑΦΡΙΚΗΣ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 & ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 
Το Επιμελητήριο Πιερίας υποδέχεται την Πρεσβεία της Ν. Αφρικής 

Στους στόχους του διημέρου η γνωριμία με το επιχειρείν και η τουριστική προβολή της Πιερίας Το διπλωματικό σώμα της Νοτίου Αφρικής στην Ελλάδα υποδέχεται το Επιμελητήριο Πιερίας την Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25 Απριλίου. Επικεφαλής της επίσκεψης στην Πιερία είναι ο ίδιος ο Πρέσβης της Ν. Αφρικής κ. Sr. Makgetla, ο οποίος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση φιλοξενίας του Επιμελητηρίου Πιερίας. Την αποστολή, επίσης, συνοδεύουν ο Πρόξενος Ν. Αφρικής κ. Τακάς, ο σύμβουλος της Πρεσβείας Ν. Αφρικής κ. J. Oberholzer και ο υπεύθυνος του εμπορικού γραφείου της πρεσβείας κ. Αντώνης Μαυρίδης. 

Είναι η πρώτη φορά που το Επιμελητήριο Πιερίας υποδέχεται διπλωμάτες από τη Νότιο Αφρική. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η γνωριμία και ανάπτυξη φιλικών και εμπορικών σχέσεων με τους εκπροσώπους ξένων χωρών στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο του διημέρου, θα υπάρχει η ευκαιρία να διερευνηθούν οι τομείς εκείνοι στους οποίους υπάρχει ενδιαφέρον και προοπτική για ανάπτυξη επιχειρηματικών συναλλαγών. Επίσης, πρωταρχικός στόχος είναι η τουριστική ανάδειξη της Πιερίας στους εκπροσώπους ξένων χωρών μέσα από τη ξενάγηση στα σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής. 

«Είναι η εποχή όπου η επιχειρηματικότητα ψάχνει νέους δρόμους και προοπτικές με προτεραιότητα στην εξωστρέφεια. Στον τομέα αυτό επικεντρώνουμε την προσοχή μας ανοίγοντας διαύλους επικοινωνίας με διπλωματικούς φορείς ξένων κρατών. Είναι ιδιαίτερη τιμή που η Πρεσβεία της Νοτίου Αφρικής μας επισκέπτεται για ένα διήμερο όπου θα έχουμε την ευκαιρία να αναδείξουμε τον τόπο μας με τις καλύτερες προοπτικές. Για το σκοπό αυτό έχουμε προετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει ξεναγήσεις αλλά και συναντήσεις επιχειρηματιών», τονίζει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου. 

Ενημερωτική ημερίδα & επιχειρηματικές επαφές 
Ο επιχειρηματικός κόσμος της Πιερίας θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της Ν. Αφρικής την Τρίτη 24 Απριλίου, στο πλαίσιο ενημερωτικής ημερίδας που διοργανώνεται στις 6 το απόγευμα, στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με ενημέρωση για την οικονομία, το επιχειρείν, τον τουρισμό και τις επενδύσεις στη Νότιο Αφρική καθώς και τα προϊόντα – υπηρεσίες που ζητά η εν λόγω χώρα να εισάγει. Στο τέλος της παρουσίασης θα υπάρχει χρόνος για διατύπωση ερωτήσεων καθώς και για κατ’ ιδίαν συναντήσεις. 

Σημειώνεται, ότι η Νότια Αφρική έχει ένα μεγάλο δίκτυο οργανωμένων σούπερ μάρκετ και ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τρόφιμα και ποτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου