Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ - Υποβολή μήνυσης του Δ.Δίου-Ολύμπου, μέσω Α.Τ. Λιτοχώρου, για κλοπή σχαρών, καλωδίων κλπ

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΣΥΛΛΗΠΤΟΙ ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΠΟΥ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΚΑΛΩΔΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ, ΣΧΑΡΕΣ ΔΡΟΜΩΝ, ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΚΛΠ 
Μήνυση του Δ.Δίου-Ολύμπου για συνεχείς κλοπές δημόσιου υλικού 
* ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΔΟΥΣ, ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΕΝΩ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ 
* Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΗΜΙΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΕΙΩΜΟ, ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. 

Μήνυση κατά αγνώστων και κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε ο δήμος Δίου-Ολύμπου για κλοπή καλωδίου 1.200 μέτρων και αφαίρεση και κλοπή είκοσι τριών φρεατίων από δημόσιους – κοινόχρηστους χώρους, υλικά τα οποία μαζί με την εργασία αποκατάστασης είναι συνολικού κόστους 5.000 ευρώ περίπου. 

 Όπως έχει κατ’ επανάληψη καταγγείλει ο δήμος, η κλοπή υλικών είναι από τα φαινόμενα που επαναλαμβάνονται, που συνεχώς καταγγέλλονται αλλά που οι δράστες παραμένουν ακόμη ασύλληπτοι, με αποτέλεσμα να κλέβουν συνεχώς και ανενόχλητοι. 

Αυτές οι κλοπές προκαλούν αφενός μεν σοβαρότατα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία τού δήμου, των κατοίκων, των αγροτών και των επισκεπτών - τουριστών, αφετέρου δε μπορούν να προκαλέσουν τροχαία ατυχήματα είτε λόγω αφαίρεσης σχαρών είτε λόγω διακοπών ρεύματος και φωτισμού σε κομβικά σημεία δρόμων όπου γίνονται οι κλοπές. 

Εννοείται ότι από τις συνεχείς και επαναλαμβανόμενες κλοπές είναι σημαντική και η οικονομική αιμορραγία τού δήμου και κατά συνέπεια και των δημοτών, ιδιαίτερα τώρα εν μέσω κρίσης, επειδή οι κλέφτες περιμένουν κάθε φορά το πότε ο δήμος θα αγοράσει και θα αποκαταστήσει αυτά που εκλάπησαν, ώστε να τα κλέψουν ξανά. 

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι κλοπές υλικών δεν σημειώνονται μόνο σε κόμβους δρόμων αλλά και σε αντλιοστάσια του δήμου. Εκεί οι κλοπές των στοιχείων έχουν ακόμη μεγαλύτερη σημασία δεδομένου ότι προκαλούνται προβλήματα στην αγροτική οικονομία ενώ η αποκατάσταση των ζημιών επιβαρύνει με έξοδα δεκάδων χιλιάδων ευρώ, χρημάτων δηλαδή που στερούνται από την ανάπτυξη, την κοινωνική προστασία, την παιδεία, τον πολιτισμό και από αλλού. 

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΗΝΥΣΗ 
Στη μήνυση που κατατέθηκε στις 5/3/2012, αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής: «Από τα τέλη του προηγουμένου έτους 2011 και εφεξής σχεδόν καθημερινά διαπιστώνουμε κλοπές και φθορές από άγνωστα άτομα, πότε στα συστήματα άρδευσης Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου μας με την κλοπή και την καταστροφή των υδροληψιών (βάνες) για να πάρουν τον μπρούτζο, πότε σε φρεάτια, παίρνοντας τις σιδερένιες σχάρες, με προφανή σκοπό την πώληση αυτών σε μάνδρες παλαιών σιδήρων και πότε σε ηλεκτρολογικό υλικό με την αφαίρεση μετασχηματιστών της ΔΕΗ και χονδρού καλωδίου, τις οποίες και καταγγέλλουμε ενώπιον της Εισαγγελίας, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος από τις έρευνες. 

Περί τα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου 2012 διαπιστώσαμε και τις παρακάτω κλοπές-φθορές, που συνέβησαν στον κόμβο παραλίας Παντελεήμονα στο ύψος του κέντρου «Κάστρα» προς Δ.Δ. Σκοτίνας: 1) Κλοπή χονδρού καλωδίου 1200 m και 2) Αφαίρεση και κλοπή είκοσι τριών (23) φρεατίων, από τα οποία είκοσι ένα (21) μικρά με καπάκια και δύο (2) μεγάλα. Η ζημία από την κλοπή των ανωτέρω κοστολογείται για αγορά των υλικών και την εργασία αποκατάστασης αυτών στο ποσό των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ περίπου συνολικά, από τα οποία 3.500 ευρώ για υλικά και 1500 για την εργασία. 

 Επειδή το παραπάνω φαινόμενο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και στο εξής θα πάρει ακόμη μεγαλύτερες, λόγω της οικονομικής κρίσης, θα πρέπει να διατάξετε έρευνα για την εύρεση των υπαιτίων και την παραδειγματική τιμωρία τους προς παραδειγματισμό και αποφυγή νέων κρουσμάτων, τα οποία ταλαιπωρούν τον Δήμο και τους Δημότες μας και προκαλούν μεγάλη οικονομική ζημία στο Δήμο μας, ο οποίος ήδη έχει μεγάλα οικονομικά προβλήματα, λόγω υπερχρέωσης των πρώην Δήμων, στη θέση των οποίων υπεισήλθε ως νέος Καλλικρατικός Δήμος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου