Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Πρόσκληση στο 1ο Φεστιβάλ Πιερικών Οινογεύσεων

 
Σας προσκαλούμε με ιδιαίτερη τιμή την Κυριακή της Τυρινής (26 ΦΕΒ 2012) στην Κατερίνη στην αίθουσα «ΕΚΑΒΗ» μετά τις 11:00 π.μ. να ανακαλύψουμε πώς το ξεχωριστό μεσογειακό μικροκλίμα του Ολύμπου αιχμαλωτίζεται στα ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των τοπικών οίνων της Πιερίας και να γευτούμε όλοι μαζί τα αρώματα και τις γεύσεις του μυθικού Ολύμπου μέσα από ένα ποτήρι κρασί

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ




   ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

       1ο Φεστιβάλ Πιερικών Οινογεύσεων

Τόπος Εκδήλωσης: Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων – Εκδηλώσεων «ΕΚΑΒΗ»
(στην Κατερίνη επί της οδού 7ης Μεραρχίας).
Ημερομηνία Εκδήλωσης: Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012 (Κυριακή της Τυρινής)
Έναρξη Εκδήλωσης: 11:00 με Λήξη στις 16:00
Συμμετοχή: Ελεύθερη

Πρόγραμμα Εκδήλωσης:

Α’ Μέρος (11:00 – 13:30) :
Γνωριμία – Δοκιμή των τοπικών οίνων από τους πολίτες της Πιερίας και τους επισκέπτες της
Σε αυτό το μέρος της εκδήλωσης θα γίνεται δοκιμή των τοπικών οίνων από τους πολίτες και θα παρέχονται χρήσιμες συμβουλές από τους οινοπαραγωγούς για τα ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και τους γαστρονομικούς συνδυασμούς, ώστε να ικανοποιούνται οι περισσότερες αισθήσεις κατά τη διάρκεια ενός γεύματος που θα καταναλώνονται τα συγκεκριμένα τοπικά κρασιά.
Θα προβληθούν κρασιά από τοπικούς – μικρούς οινοπαραγωγούς με παραγωγή κάτω από 1.000 εκατόλιτρα.

Β’ Μέρος (13:30 – 14:15) :
Παρουσίαση των τοπικών οίνων της Πιερίας και Ομιλία για τα ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας ΠΙΕΡΙΑΣ με τη συμβολή του υπό σύσταση Ινστιτούτου Γαστρονομίας Πιερίας.

Χαιρετισμός κας Σοφίας Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πιερίας
Στοιχεία για την Καλλιέργεια της Αμπέλου, Δημήτριος Ρουκάς Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης και Ευδοκία Γεωργίου – Κίτσιου Προϊσταμένη Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Γ’ Μέρος (14:15 – 16:00) :
Προτάσεις γεύσεων από τους τοπικούς – μικρούς οινοπαραγωγούς με παραγωγή κάτω από 1.000 εκατόλιτρα.
Σε αυτό το μέρος της εκδήλωσης θα γίνει δοκιμή των τοπικών οίνων που θα συνοδέψουν οι προτάσεις γαστρονομικών συνδυασμών για την ανάδειξη των ιδιαίτερων οργανοληπτικών χαρακτηριστικών των τοπικών οίνων από chef που δραστηριοποιούνται στην Πιερία που θα επιμεληθούν και την παρασκευή – παρουσίαση των εδεσμάτων.
Ομάδα Στόχος: Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης, διασκέδασης και κατάλυσης, Επαγγελματικές οργανώσεις που εκπροσωπούν ιδιοκτήτες και εργαζόμενους στον ευρύτερο χώρο της εστίασης, διασκέδασης και κατάλυσης, μέλη εφοδιαστικής αλυσίδας, παραγωγούς τοπικών προϊόντων, κλπ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου