Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

66 φιάλες αίματος στην αιμοδοσία τής δημοτικής χορωδίας Λιτοχώρου.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ «ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ»
66 νέες φιάλες στην τράπεζα αίματος Λιτοχώρου  
* Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
* «Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ», ΔΗΛΩΣΕ ΔΗΜΟΤΙΣΣΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΕΛΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΗΣ. 

Εξήντα έξι νέες φιάλες πρόσθεσε στην τράπεζα αίματος που διαθέτει η δημοτική χορωδία Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου «Ιωάννης Σακελλαρίδης», μετά τη νέα εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, παραμονή της 28ης Οκτωβρίου. Η όλη διαδικασία έγινε με τη συνεργασία του τμήματος αιμοδοσίας του νοσοκομείου Κατερίνης.
Όπως δήλωσε δημότισσα που είχε έρθει για να δώσει λίγο από το αίμα της για τις αυξημένες ανάγκες αιμοδοσίας που υπάρχουν στη χώρα μας, «ο σύλλογος Ιωάννης Σακελλαρίδης δεν προσφέρει μόνο πολιτισμό σ’ αυτή την πόλη και στον δήμο, προσφέρει και ανθρωπιά με τις εθελοντικές αιμοδοσίες που κάνει. Και νομίζω ότι δεν υπάρχει ανθρωπιά χωρίς πολιτισμό, ούτε πολιτισμός χωρίς ανθρωπιά», τόνισε. 

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ …ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ 
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και αυτή τη φορά, όπως και κατά το παρελθόν, κάποιοι δημότες που προσήλθαν, τελικά δεν μπόρεσαν να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους είτε λόγω χαμηλής πίεσης, είτε λόγω κάποιου κωλύματος υγείας που έγινε αντιληπτό κατά την ιατρική εξέταση που προηγούνταν όλων των αιμοληψιών. Επίσης, μερικοί από τους εθελοντές αιμοδότες που είχαν πάρει ολιγόωρη άδεια από τις δουλειές τους και προσήλθαν στην αιμοδοσία, δεν κατόρθωσαν τελικά να δώσουν αίμα, επειδή κατά χρονικά διαστήματα υπήρχε συνωστισμός, οπότε λόγω έλλειψης χρόνου αναγκάστηκαν να επιστρέψουν πίσω στις εργασίες τους. 
Πάντως, ορισμένοι εθελοντές αιμοδότες βρήκαν και την ευκαιρία να κάνουν και λίγο χιούμορ προτού δώσουν το αίμα τους. Μάλιστα, κάποιος κύριος χαριτολογώντας είπε σε μια νοσοκόμα: «Να μη μου πάρεις πολύ αίμα, γιατί με τα τελευταία μέτρα …μού πήραν πολύ αίμα και θα λιποθυμήσω»! 

Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΑΝΑΓΚΗ 
Οι 66 φιάλες που συγκεντρώθηκαν, αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες ασθενών ή τραυματιών, σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό της δημοτικής χορωδίας «Ιωάννης Σακελλαρίδης». 
Μέχρι σήμερα η τράπεζα αίματος της δημοτικής χορωδίας έχει προσφέρει αίμα σε πάρα πολλούς πολίτες και, κατά τους διοικούντες, έχει συμβάλει στο να σωθούν ανθρώπινες ζωές, γεγονός που αναγνωρίζεται από την τοπική κοινωνία του Λιτοχώρου αλλά και ευρύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου