Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Σ Ε Λ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ<ΑΕΠΙ> ΚΑΙ ΤΗΣ- ΤΡΟΙΚΑΣ -<GRAMΜO> ,<ERATΩ> ,<ΑΠΟΛΛΩΝ>????

    Αγαπητοί συνάδελφοι ,το ΣΕΛ προσπαθεί να βρει λύση για να ξεφύγουμε από το δυσβάσταχτο εισπρακτικό καθεστώς της ΑΕΠΙ, της Ανώνυμης Εταιρίας, που με την συνεργασία των Δήμων και της Αστυνομίας, μέχρι τώρα μας ρουφούσε το μεδούλι, διότι μας υποχρέωνε, προκειμένου να αποκτήσουμε άδεια Μουσικών Οργάνων, να προπληρώσουμε ενός έτους Πνευματικά Δικαιώματα στους ΑΕΠΙτζήδες και μετά να πάμε στο Δήμο και να πληρώσουμε άλλο ένα χαράτσι  παράβολο για να προμηθευτούμε την περιβόητη άδεια μουσικών οργάνων, διότι η αστυνομία καιροφυλακτεί (ούτε υπάλληλος της ΑΕΠΙ να ήταν δεν θα έριχνε τόσες μηνύσεις, για μη κατοχή ''άδειας μουσικών οργάνων'').

Εμείς σαν Σωματείο θα προσπαθήσουμε να βάλουμε  ΤΕΛΟΣ στα χρηματικά ποσά που ζητά η ΑΕΠΙ και στα άσχημα παιχνίδια της. Δεν έχουμε τίποτα με τους υγιείς Δημιουργούς Πνευματικών έργων, αλλά με τους αρρωστημένους κερδοσκόπους .

Εμείς τους ζητήσαμε ποτέ Διαφημιστικά Δικαιώματα; Όχι βέβαια. Τέλος λοιπόν και η διαφήμιση των τραγουδιών τους. Τι θα έλεγαν εάν αποφασίζαμε να παίξουμε στα μαγαζιά μας τα δικά μας τοπικά τραγούδια Πόπη Κουτρούλα κλπ?   Τους ακριβοπλήρωσε ο Κλάδος αγαπητοί Συνάδελφοι.

Κατασχέσανε σπίτια, κλείσανε επιχειρήσεις . Καιρός λοιπόν κι εμείς να τους κλείσουμε την πόρτα από τα μαγαζιά μας, δίδοντάς τους τα ποσά που δικαιούνται κι όχι αυτά που ζητάνε.

Πουθενά ο 2121/93 λέει ότι η αμοιβή πρέπει να βγαίνει βάσει των τετραγωνικών μέτρων που έχει ένα μαγαζί. Γίνανε όλοι γνωστοί επειδή αυτός ο λαός τους τραγούδησε στις ταβέρνες, στα καφενεία, στα δημόσια στέκια του. .

Η δουλειά του δημιουργού είναι πρώτα απ όλα δουλειά ψυχής και μετά κονόμας. Όλοι οι δημιουργοί αρέσκονται και είναι δίκαιο αυτό να φτάνει η δουλειά τους (η ψυχή τους) στον κόσμο.  Ο δημιουργός παίρνει ζωή από την αναγνώριση και την αποδοχή του κόσμου.

Οι υπάλληλοι όμως που έχουνε προσλάβει να τους εκπροσωπούν έχουν καταφέρει να κάνουν την αγορά να βρίζει τους δημιουργούς, που εξαιτίας τους και με εντολή τους «υποτίθεται» κλείνουν μαγαζιά, κυνηγούν το κοινό τους με την αστυνομία.

Αυτές οι τακτικές όμως δεν γίνετε να παραμένουν .Δεν είναι δυνατόν να λειτουργούν πάντα σε καθεστώς φόβου, μηνύσεων και αστυνομίας;

Αγαπητοί συνάδελφοι, Στόχος του ΣΕΛ είναι, σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς, υπουργεία, οργανισμούς και διεθνείς συνδέσμους υγειονομικού ενδιαφέροντος επιχειρήσεων, η προστασία των συμφερόντων των μελών μας, προκειμένου να πατάξουμε το εισπρακτικό καθεστώς της ΑΕΠΙ, που επί χρόνια λυμαίνεται τον κλάδο μας. Ας πάψουμε να είμαστε ‘’κοκκινοσκουφίτσες’’ κι ας γίνουμε ο ‘’κακός ο λύκος’’ Επιτέλους πρέπει να ενωθούμε για το συμφέρον μας.


Αγαπητοί Συνάδελφοι,πληροφορηθήκαμε τελευταία από επαγγελματία του κλάδου  και για δεύτερη εισπρακτική ενέργεια .1)ΑΕΠΙ (πνευματικών δικαιωμάτων,2) GRAMMO-εΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ.(συγγενών δικαιωμάτων)


 GRAMMO-εΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ.  . (Διαβάστε με ΠΡΟΣΟΧΗ)
Η δράση των κυρίων αυτών, σύμφωνα με αυτά που πληροφορηθήκαμε,έφτασε στο απροχώρητο. Δεν αντέχει άλλο ο κλάδος μας από τέτοιου είδους ζογκλερικές επιθέσεις. Ας ψάξουν από αλλού να τα πάρουν κι όχι από εμάς.

Ποιοι είναι αυτοί που προκειμένου να μας τα πάρουν όσο πιο χοντρά γίνεται βαφτίζουν   τα μαγαζιά μας από καφετέριες σε μπαράκια κι από 180 Ευρώ που πρέπει να δίνουμε ανά έτος ,σύμφωνα με το καθ όλα παράδοξο αμοιβολόγιό τους, μας πηγαίνουν στην κλίμακα των 3500 Ευρώ ανά έτος και ζητώντας μας και αναδρομικά τουλάχιστον 5 ετών φτάνουν να μας ζητούν 20.000 Ευρώ ή 30.000 ευρώ;

Ποιοι είναι αυτοί που διεκδικούν να εισπράξουν το 10% επί των ακαθαρίστων μας;

Γέμισε ο τόπος από νταβατζήδες και το κράτος τι κάνει;

Ποιοι είναι αυτοί που δέχονται παζάρια απειλώντας μας με μηνύσεις και αγωγές αν δεν συμβιβαστούμε;

 
Ποιοι είναι αυτοί που μας στέλνουν στην ΠΟΕΣΕ, δήθεν για χαμηλότερο αμοιβολόγιο;
 
Ποιοι είναι αυτοί, που έξω από τις Δικαστικές αίθουσες, χαμηλώνουν τις απαιτήσεις τους, λες και πουλάνε κιλίμια;


Αγαπητοί συνάδελφοι, εντός των προσεχών ημερών,θα μπούμε στην Διαδικασία τις πληρέστερης ενημέρωσης όσον αφορά στα μέτρα και την πολιτική που θα ακολουθήσουμε ώστε να απαλλαγούμε από τις επώδυνες όσο και άδικες αυτές εισπρακτικές ενέργειες.


Με τιμή για το ΔΣ

Η πρόεδρος  Κουτσιμανή Φανή

1 σχόλιο:

  1. Ειναι γεγονος οτι τα τελευταια χρονια εχουμε πληρωσει παρα πολλα νταβαντζιλικια.Σε μια επικοινωνια που ειχα περυσι τηλεφωνικη με καποια υπαλληλο της ΑΕΠΙ στα γραφεια τους στην Αθηνα , απαιτησα να μου αποστειλουν μια λιστα με ολους οσους καλλιτεχνες εκπροσωπουν ωστε να μην τους παιζω στο μαγαζι μου! ασφαλως η απαντηση που πηρα ηταν οτι δεν υποχρεουνται να στελνουν τετοιες λιστες ενω εμεις ειμαστε υποχρεωμενοι να πληρωνουμε οτι ζητανε...εαν ολοι μαζι οι μαγαζατορες κινηθουμε οργανωμενα σε μια συλλογικη αρνηση πληρωμης , πιστευω θα εχουμε αποτελεσμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή