Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Δήμος Δίου - Ολύμπου: Απόψε η 7η έκθεση ψηφιδωτού ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΨΗΦΙΔΩΤΩΝ ΔΙΟΥ



Απόψε στις 8.00 στο κέντρο μεσογειακών ψηφιδωτών Δίου πραγματοποιείται η 7η έκθεση ψηφιδωτού.
Οι φίλοι της τέχνης του ψηφιδωτού αλλά και οι επισκέπτες που θα έρθουν στα εγκαίνια, πρόκειται να δουν έργα μαθητών καθώς και αξιόλογων καλλιτεχνών και ψηφοθετών απ’ όλη την Ελλάδα, σε μια ετήσια έκθεση που έχει καθιερωθεί και που πραγματοποιείται στο πλαίσιο εκδηλώσεων του φεστιβάλ Ολύμπου.
Ως προς τη λειτουργία του εργαστηρίου εκμάθησης της τέχνης του ψηφιδωτού, ο δήμος Δίου-Ολύμπου συνεχίζοντας την παράδοση που δημιουργήθηκε τα προηγούμενα χρόνια από τον τ. δήμο Δίου, οργάνωσε και φέτος μαθήματαψηφιδωτού, επειδή ακριβώς πρόκειται για μια επιτυχημένη δραστηριότητα αλλά και για μια ενδιαφέρουσα τέχνη που εντυπωσιάζει ακόμη και σήμερα.
Τα μαθήματα φέτος ξεκίνησαν στις 10 Ιουνίου, πραγματοποιούνταν τρεις φορές την εβδομάδα και είχαν διάρκεια 2 μηνών. Μέσα δε από αυτά τα εργαστήρια εκμάθησης ψηφιδωτού, εδώ και επτά χρόνια, μαθητές και μαθήτριες ανέπτυξαν, ανέδειξαν ή και καλλιέργησαν το ταλέντο τους και έφτιαξαν αξιόλογα έργα που έχουν εκτεθεί σε εκθέσεις τα προηγούμενα χρόνια μέχρι και σήμερα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου