Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση Παπαθανασίου με τους συμβούλους δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Δίου - Ολύμπου



Με πρωτοβουλία του δημάρχου Δίου – Ολύμπου, Γιώργου Παπαθανασίου, πραγματοποιήθηκε εχθές το απόγευμα συνάντηση με τους συμβούλους των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του δήμου. 

Ο κ. Παπαθανασίου αφού καλωσόρισε τους συμβούλους, προχώρησε σε παρουσίαση για αλληλογνωριμία μεταξύ τους και τους ενημέρωσε για θέματα που αφορούν το δήμο, για προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά στις δημοτικές ενότητες Λιτοχώρου, Δίου και Ανατολικού Ολύμπου, καθώς και για τις προοπτικές του νέου δήμου. 

Ζήτησε δε από τους συμβούλους να καταθέσουν κι εκείνοι ζητήματα και προβλήματα που έχουν εντοπίσει, με στόχο τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των δημοτών και την προώθηση λύσεων.
Τα περισσότερα θέματα που τέθηκαν αφορούσαν πρωτίστως τη δημοτική ενότητα του Ανατολικού Ολύμπου και δευτερευόντως τη δημοτική ενότητα του Δίου.
Οι σύμβουλοι κατέθεσαν τις απόψεις τους και πρότειναν λύσεις για σοβαρά ζητήματα, είτε εκείνα που υφίστανται για μεγάλο χρονικό διάστημα, είτε ζητήματα που προκύπτουν από τη συνένωση των τριών δήμων και τη λειτουργία του δήμου Δίου – Ολύμπου, στο πλαίσιο του «Καλλικράτη». 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε και απευθείας διάλογος μεταξύ των συμβούλων για διάφορα θέματα ενώ σε ορισμένα ζητήματα κατατέθηκαν διαφορετικές απόψεις καθώς επίσης και αναφορές στο παρελθόν. 

Ο δήμαρχος παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ζήτησε να σταματήσει η παρελθοντολογία και οι αναφορές περί λαθών εκεί όπου έχουν σημειωθεί και να κοιτάξουν όλοι οι σύμβουλοι το παρόν και το μέλλον του δήμου καταθέτοντας προτάσεις για προώθηση λύσεων. 

Επιπλέον, ζήτησε τη συνεργασία των τοπικών συμβούλων με τους προέδρους των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων καθώς και με τους αντιδημάρχους και το δήμαρχο, ώστε να αλλάξει η εικόνα περιοχών που είναι υποβαθμισμένες αλλά και η καθημερινότητα εκείνων των πολιτών που ζουν σ’ αυτές. 

Η συνάντηση έκλεισε με ευχές για τη νέα χρονιά και τη νέα δημοτική περίοδο καθώς και με ανακοίνωση του δημάρχου για σειρά συναντήσεων σε κάθε χωριό, που θα γίνουν το επόμενο διάστημα, ώστε να καταγραφούν προβλήματα και στη συνέχεια να δρομολογηθούν ενέργειες, δράσεις και έργα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου