Επίσκεψη γνωριμίας μεταξύ του δημάρχου Δίου – Ολύμπου, Γιώργου Παπαθανασίου και του προέδρου του υπεραστικού ΚΤΕΛ, Κυριάκου Καραβέργου, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 13/1, στο δημαρχείο του δήμου, στο Λιτόχωρο. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης.
Η συνάντηση
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε, μεταξύ άλλων, και η δυνατότητα διερεύνησης συγκοινωνίας μεταξύ των δημοτικών ενοτήτων Δίου, Λιτοχώρου και Ανατολικού Ολύμπου, καθώς επίσης και τρόποι προσέγγισης του κόσμου και των επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων, στις ακτές του νέου δήμου κατά τη θερινή περίοδο.
Ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ είπε ότι τα ζητήματα αυτά θα πρέπει να μελετηθούν και τόνισε ότι είναι θετικός στην εξεύρεση λύσεων που θα ικανοποιούν τις ανάγκες των πολιτών του νέου δήμου.
Επίσης, ο αντιδήμαρχος κ. Φαρμάκης απευθυνόμενος στον κ. Καραβέργο μίλησε για εξορθολογισμός κάποιων δρομολογίων, δηλαδή να υπάρχει σωστή χρονικά μετακίνηση μεταξύ των λεωφορείων του ΚΤΕΛ, ώστε να προλαβαίνουν έγκαιρα την ανταπόκριση και να μην ταλαιπωρούνται.
Ακόμη, ο κ. Παπαθανασίου ζήτησε από τον κ. Καραβέργο να διερευνηθεί ποια η δυνατότητα μεταφορά μαθητών για το επόμενο σχολικό έτος. Μάλιστα, για το θέμα αυτό όσο και για τα άλλα που συζητήθηκαν, αναμένεται να υπάρξει εκ νέου συνάντηση.
Η ενημέρωση του ΚΤΕΛ από τον συκοινωνιολόγο Σπύρο Παρασκευόπουλο
Ο κ. Καραβέργος αναφερόμενος στο ζήτημα της μεταφοράς μαθητών είπε ότι ο συγκοινωνιολόγος Σπύρος Παρασκευόπουλος έχει επικοινωνήσει μαζί του και του έχει μεταφέρει κάποιες πληροφορίες για το πώς προσανατολίζεται η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί να διευθετήσουν το όλο ζήτημα, προσαρμοζόμενοι όμως στο πλαίσιο του μνημονίου που έχει υπογράψει η κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ ανέφερε ότι σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, «για το σχολικό έτος που άρχισε, δεν προβλέπονται μεγάλες αλλαγές στο θέμα της μεταφοράς μαθητών.
Για την επόμενη χρονιά όμως η κυβέρνηση, δεσμευμένη από το «μνημόνιο», αναμένεται να προσπαθήσει να μειώσει ριζικά το συνολικό κόστος για τη μεταφορά μαθητών και παράλληλα να χρηματοδοτήσει τη δημιουργία μιας καλής ενδοδημοτικής συγκοινωνίας σε όλους τους «καλλικρατικούς» δήμους.
Στόχος είναι, ένα μεγάλο ποσοστό μετακινήσεων των μαθητών όλων των γυμνασίων και λυκείων της χώρας να γίνεται με τις τακτικές ενδοδημοτικές γραμμές των ΚΤΕΛ, που θα χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ, και μόνο μικρό μέρος να γίνεται με μισθωμένες γραμμές, όπως γίνεται σήμερα.
Με τον τρόπο αυτό, δηλαδή με τη μείωση των μισθωμένων γραμμών και τη χρηματοδότηση της τακτικής συγκοινωνίας, η οποία μαζί με τους επιβάτες θα μεταφέρει δωρεάν τους μαθητές (με ειδικά μαθητικά δελτία), το κράτος αναμένεται να έχει μια τεράστια οικονομία».
Γι αυτό το λόγο ο συγκοινωνιολόγος κ. Σπύρος Παρασκευόπουλος είπε στον κ. Καραβέργο ότι κρίνει σκόπιμο «να ξεκινήσει άμεσα η εκπόνηση μελετών για κάθε «καλλικρατικό» δήμο, με σκοπό έως τον Μάρτιο του 2011 το ΚΤΕΛ να παρουσιάσει σε κάθε νέο δήμαρχο την πρότασή του για την ενδοδημοτική συγκοινωνία και τη μεταφορά των μαθητών για το επόμενο σχολικό έτος».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου